Desert tort Egiptean, varianta Miha

de Constelatialeu in Torturi, 24 Sep 2021 | 5072 vizualizari

 

50 de toamne  si un La multi ani, Mihaita !

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea 4 buc ( ingrediente pentru o foaie x 4 )
  • 2 albusuri
  • 2 linguti zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri nucci macinate
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • Crema de vanile
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • esenta vanilie
  • Crema de frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanile
  • Nuga
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca prajita
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Egiptean, varianta Miha:

Foi de bezea, dimensiune 24 cm : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esenta de vanile, apoi am incorporat faina si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava de la aragaz am desenat un cerc cu diametrul de 24 cm, apoi am intins compozitia in cercul desenat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 12-15 min. Am scos din cuptor foaia de bezea cu tot cu hartia de copt si am lasat-o sa se raceasca.Am procedat la fel de inca 3 ori. Cand foile sau racit bine le-am desprins de pe hartia de copt.

Krant: Am pus zaharul sa se caramelizeze, pana capata culoarea chihlmbarului, apoi am adaugat nucile prajite. Am amestecat bine apoi am rasturnat krantul pe un fund uns cu ulei, am lasat sa se raceasca bine, apoi am maruntit krantul la robot.

Crema de vanilie : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, am adaugat zaharul si amidonul am omogenizat apoi am diluat cu laptele. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa, am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat esenta de vanilie si untul si am amestecat pana ce untul sa topit. Am asezat folie alimentara peste crema si am lasat-o sa se raceasca bine.

Crema de frisca : Intr-un castron de inox am pus smantana pentru frisca, rece de la frigider, crema mascarpone, zaharul si esenta de vanilie, am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am dat-o la rece pana am asamblat tortul.

Asamblare : Am asezat pe un platou prima foaie de bezea, am intins o parte din crema de vanilie,peste crema de vanilie am intins un strat de crema de frisca, apoi am presarat krant maruntit, am asezat a doua foaie si am procedat la fel intinzand cele doua creme si presarand krant, apoi a treia foaie si cele doua creme si krant, la final am asezat ultima foaie, am intins crema de vanilie , am imbracat si marginile cu crema de vanilie si apoi cu krant. Cu crema de frisca am decorat suprafata tortului si am presarat krant.

TIPS-URI

1

Inainte de a intinde crema de vanile peste foi, am mixat-o cca 5 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean, varianta Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu fructe