Budinca de paste cu branza

de cristina1985 in Fusilli, 25 Sep 2021 | 3833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fusilli
  • 600 g telemea vaca
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg-te esenta rom
  • stafide
  • coaja de la 2 lamai
  • Deasupra:
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza:

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.

    Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4 pliculete zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.

    Se pune apa la fiert.Cand da in clocot,se pune putina sare si apoi pastele (vedeti ca pastele trebuie cantarite,pentru ca o punga are 500 g).Se fierb cam 15-20 minute.Se scurg si se amesteca cu branza si stafidele scurse (apa se arunca).

   Se unge o tava de 36x23 cm cu ulei,apoi se toarna amestecul de paste cu branza .Se pregateste stratul de deasupra: se amesteca ingredientele si se pune din loc in loc, intinzand cu lingura, pana rezulta o suprafata neteda. 

   Se introduce in cuptorul preincalzit, si se coace pana se rumeneste. La mine , a durat peste 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte