Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 20 Sep 2021 | 2819 vizualizari

 

Am făcut în urmă cu ceva timp această ciorbă acrită ardelenește, gustoasă și sățioasă. Bună de să nu te mai saturi, până la ultima lingură de ciorbă din farfurie...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz
  • 350 grame de șuncă afumată
  • 3 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1-2 cepe
  • 1-2 roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza:

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.

Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.

Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

Adăugați cartofii și oală atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

4

Șunca afumată trebuie adăugată odată cu cartofii, ca să fiarbă și să dea ciorbei, gustul ei bun.

5

Pentru că moarea de varză este adeseori suficient de sărată, aveți grijă cum dozați sarea.

6

Adăugați pătrunjelul tocat la sfârșitul preparării, după ce ați luat oala de pe foc.

7

Serviți ciorba după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu iaurt