Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Naut cu ciuperci si spanac in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ciupercile si le taiem felii subtiri. In uleiul incins, punem ciupercile. Cand s-au inmuiat, adaugam conserva de rosii mixata, nautul, sare, piper. Lasam sa fiarba pana sosul este...Citeste continuarea
Platica in sos de rosii
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Asezam...Citeste continuarea
Bors de pui cu praz si conopida
Postat de: katty in CiorbePunem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute,...Citeste continuarea
Enchilada cu carne de pui
Postat de: nico15 in PuiSpalam, uscam si taiem fasii pieptul de pui, tocam ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la sotat intr-o tigaie cu ule i(nu prea mult). Adaugam carnea de pui si dupa un timp, usturoiul...Citeste continuarea
Lasagna cu legume
Postat de: AlexTeacher in LasagnaTaie legumele cuburi si pune-le in bol; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru; Pune-le in tava pe hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert ciocolata turmentata Orient...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi,...Citeste continuarea
Desert guguluf cu frisca si fructe...
Postat de: postavaru in PrajituriMixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine. Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa,...Citeste continuarea
Supa de legume pasate, cu ceapa...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță ceapa, se...Citeste continuarea
Iahnie de fasole - Reteta gustoasa...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postCum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea...Citeste continuarea
Zacusca de macrou si macrou afumat
Postat de: MotanLaOale in ZacuscaPestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele dupa...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriMamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu pudra...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am...Citeste continuarea
Reteta de falafel - renumitele si...
Postat de: Ina in Mancaruri de postPreparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se...Citeste continuarea
Salata de fasole alba
Postat de: RODIMUR in SalateFasolea se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A doua zi se aruncă apa în care a stat...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Desert clatite americane cu fulgi...
Postat de: oanapl in DulciuriFulgii de ovăz îi pui în blender / râșniță și îi transformi în făină. Macini apoi și zahărul și îl amesteci cu praful de copt. Amesteci...Citeste continuarea
Gnocchi in sos cu carnati
Postat de: caroline in PasteCuratam ceapa de coaja si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta este incins, adaugam ceapa. Lasam la calit, la foc mic. Inlaturam pielita de la carnati si carnea o...Citeste continuarea
Musaca cu carne tocata si cartofi
Postat de: Bucataras inSpala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Tarta cu legume si branza
Postat de: oanapl in Mancare copiiBroccoli și mazărea congelată le pui la fiert pentru 5 minute. Intre timp, amesteci făina cu sarea, adaugi untul moale, frămânți pănă obții un amesctec nisipos și apoi torni...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta - cum sa faci cea...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postSe taie avocado în două. Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida. Miezul...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min. Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8...Citeste continuarea
Rulada de porc, umpluta cu carne...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerTaie o bucata de fleica de 1 cm grosime, 25 cm lungime si 15 cm latime; Condimenteaz-o cu sare si piper; Condimenteaza carnea tocata cu ghimbir ras, usturoi pudra, boia dulce, harissa,...Citeste continuarea
Tigaie cu lapti de crap si oua
Postat de: mihaelar63 in PesteIn tigaia incapatoare se pune la calit prazul si usturoiul. Rosiile cherry se taie jumatati. Laptii usor tamponati cu servet absorbant se adauga si ei impreuna cu rosioarele....Citeste continuarea
Macrou marinat la rece - Cea mai...
Postat de: MotanLaOale in PesteCum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui, muschi...
Postat de: panacris in PuiCeapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile...Citeste continuarea
Pasta de ton, de post
Postat de: RODIMUR in PesteSe scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare. După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot....Citeste continuarea
Zacusca de macrou
Postat de: MotanLaOale in ZacuscaPestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele...Citeste continuarea
Sarmale si ardei umpluti de post la...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa...Citeste continuarea
Desert tarta cu lamaie si bezea
Postat de: oanapl in PrajituriCerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...Citeste continuarea
Desert tarta cu gutui si nuci
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa. Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se...Citeste continuarea
Desert placinta cu mac si coacaze...
Postat de: andaoana in PrajituriFoile: Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de...Citeste continuarea
Croissant cu piept de pui si avocado
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe taie pieptul de pui si se bate putin. Se pune sare, piper si se prajeste in putin ulei, pana devine alb. Apoi ,se toarna putina apa si se continua asa (adaugand apa) 1 ora si 10 minute, la...Citeste continuarea
Tarta cu ton si legume
Postat de: oanapl in TonDesfaci buchețelele de broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 3 minute, apoi le scurgi bine de apă. Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi în apă cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu arome de toamna...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si urda (2)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si...Citeste continuarea
Desert briose cu banane si sos caramel
Postat de: eumimi in PrajituriMargarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite. Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita. Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt....Citeste continuarea
Desert tarta cu magiun de prune si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara simplu, se amesteca untul rece taiat felii cu oul, zaharul, faina, praful de copt, apa si vanilia si se formeaza un aluat care se infaineaza usor. Pe o suprafata de intins...Citeste continuarea
Supa crema cu peste
Postat de: xana in SupeCuratam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele. Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana...Citeste continuarea
Naan- paine indiana
Postat de: xana in PiineAmestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra. Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul,...Citeste continuarea
Painici umplute
Postat de: panacris in Piine“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din...Citeste continuarea
Creier pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in PorcSe spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă...Citeste continuarea
Supa cu fasole verde si ficatei de pui
Postat de: mihaelar63 in SupeSpalati si curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Spalati verdeturile. Taiati morcovii dupa plac. Tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati ficateii de pielite si ii...Citeste continuarea
Friganele cu panettone
Postat de: xana in Mancare copiiBatem oul cu laptele, frisca, scortisoara, cardamomul si un praf de sare. In acest amestec lasam feliile de panetone cca 5 minute, intorcandu-le cu grija cam pe la jumatatea timpului, pentru a se...Citeste continuarea
Coaste si cartofi la cuptor
Postat de: xana in Mancaruri cu carneCu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata....Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu...
Postat de: xana in TorturiPentru blat, batem albusurile cu un praf de sare, pana se obtine o spuma tare. Margarina la temperatura camerei se mixeaza si ea impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu scortisoara
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat,...Citeste continuarea
Snapper la cuptor
Postat de: xana in PestePestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a...Citeste continuarea