Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

de Merisor in Salate, 8 Ian 2018 | 3768 vizualizari

 

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate.
Este foarte bună, mai ales printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulete din aluat sau pe pâine prăjită.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate:

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.

Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.

Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.

Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.

Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.

Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.

Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.

Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.

Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.

Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.

Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.

De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.

Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.

TIPS-URI

1

Cu o astfel de cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate se pot umple forme de minitarte din aluat sărat, rulouri din aluat, etc.

2

Sau se poate servi în cupe de ardei și cupe de ceapă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]