Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

de xana in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2018 | 6090 vizualizari

 

Sunt niste biscuiti tare buni si se fac foarte repede. Ceva intre scones si saratele, usor crocanti la exterior si foarte fragezi in interior.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr faina
  • 100 gr branza Gouda rasa
  • 2 linguri parmezan ras
  • 120 gr smantana
  • 90 gr margarina
  • 10 gr chimen
  • ½ de lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti cu branza si chimen:

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se topi margarina. Adaugam parmezanul, jumatate din cantitatea de branza gouda si chimenul si mai amestecam cateva secunde. Punem cate putin din smantana si amestecam cu o lingura la inceput, apoi cu mana atat cat sa se formeze un aluat, nu mai mult.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Presaram restul de branza rasa si il pliem in doua. Taiem biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

 Dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru cca 20 de minute sau pana se rumenesc putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza