Chiftelute vegetariene cu branza in...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate saturati cu siguranta sase persoane. Cartofii se fierb taiati cubulete si apoi se scurg, se pun intr-un vas. Dovlecelul se razuie pe razatoarea mare, morcovul se razuie...Citeste continuarea
Carnaciori in aluat (de casa)
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriPentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la...Citeste continuarea
Chorizo glazurat
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie chorizo in bucati de 2 cm. Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii. Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie. Se scurge cea...Citeste continuarea
Cozonac cu branza dulce si stafide,...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe prepara mai intai maiaua din 200 ml lapte caldut, 1 lgt Green Sugar, 1 lg faina si drojdia proaspata zdrobita. Se amesteca si se lasa deoparte sa dospeasca. Intr-un bol se cerne faina, se...Citeste continuarea
Cotlet de porc la oala de lut
Postat de: Constelatialeu in PorcCotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: CameliaComan in CiorbeSpalam copanelele si le punem la fiert cu o lingurita de sare. Curatam legumele, le spalam iar apoi taiem cartofii, pastarnacul si morcovii in cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Adaugam si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu mazare si rosii
Postat de: gurita_ta2005 in PuiBucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute. Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca)....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Dya in CiorbeCarnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri. După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar. Adăugam legumele (taiate...Citeste continuarea
Carne de vitel cu mazare la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerCarnea o spalam si o taiem in bucati potrivite . Curatam morcovul ceapa si usturoiul . Morcovul l-am taiat in bucati mai mari , ceapa in cubulete iar usturoiul l-am zdrobit si maruntit cu un...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carnat
Postat de: mihaelar63 in CiorbeMorcovul , patrunjelul radacina , gogosarul,rosia si prazul se curata , se spala si se toaca/taie sub forma preferata . Carnatul se taie rondele si se...Citeste continuarea
Ciocolata raw
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganAlunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....Citeste continuarea
Cozonac de post cu rahat si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postFaina cernuta se aseaza intr-un castron mare. Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar. Turnam apa calduta...Citeste continuarea
Choux a la creme cu dulceata de zmeura
Postat de: Valclaudia in DulciuriCuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...Citeste continuarea
Chec cu pere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPere: Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: RoXx in DulciuriApa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca...Citeste continuarea
Cheesecake cu citrice
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm zdrobit biscuitii la chopper, i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine si am bagat la frigider pentru o ora. Gelatina am...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de zmeura
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...Citeste continuarea
Chec cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriMere: Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca....Citeste continuarea
Carne de oaie cu legume la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaieSpalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari. Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite. Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de...Citeste continuarea
Carne de porc cu unt aromat
Postat de: licurici_lra in PorcCarnea am dat-o cu sare si piper si am bagat-o la frigider. Untul l-am scos mai devreme sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, am adaugat cimbrul si l-am frecat bine,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: Adele in PorcIntr-un vas se amesteca carnea cu painea pusa la inmuiat (cateva minute ) stoarsa bine ,se adauga si oul ,condimentele dupa gust si se amesteca cu mana bine pana se incorporeaza fiecare...Citeste continuarea
CHIFTELE DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAcest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...Citeste continuarea
Chec bicolor cu fructe de padure
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm curatat, spalat si taiat cartofii in bucati mai groase, apoi i-am asezat intr-un vas termorezistent cu putin ulei si am presarat condimente. Am adaugat un pahar de apa si am bagat la...Citeste continuarea
Crinkels cu ciocolata, alune de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTopim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam...Citeste continuarea
Chipsuri cu chilli
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm spalat cartoful si l-am feliat foarte subtire. Am pus foaie de copt intr-o tava, am uns-o cu ulei, apoi am pus feliile de cartofi. Am presarat sare si fulgi de chilli si le-am bagat in...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu rasol de vita
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeIn oala de ciorba se pune apa si se pun bucatiile de carne la fiert pentru 45 minute. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul taiat...Citeste continuarea
Chiftele de curcan in sos de mustar...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanReteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html Pentru sos: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu...Citeste continuarea
Chiftele de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnea tocata se pune intr-un castron,punem ceapa tocata marunt,oul,patrunjelul tocat marunt si condimentele. Se presara putina faina,se amesteca bine toate ingredientele. Se formeaza...Citeste continuarea
Chifle dulci cu mere si nuci
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul...Citeste continuarea
Chifle cu surprize
Postat de: merisor67 in PiinePentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru...Citeste continuarea
Cupola cu portocale
Postat de: Creatsa in TorturiRulada: Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva...Citeste continuarea
Chiftele de orez negru cu pesto si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron amestecam orezul negru fiert, ceapa tocata marunt, oul, parmezanul si rosiile taiate bucatele. Adaugăm sare și piper. Se amestecă bine. Facem chiftele plate si le...Citeste continuarea
Ciorba de radacinoase cu mazare verde
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postLegumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute. Trecem morcovii,pastarnacul si...Citeste continuarea
Cartofi scazuti cu chiftele
Postat de: Andra_h in Mancaruri cu carneIntr-o cratita se pune 50 ml ulei si cartofii curatati si taiati in patru apoi felii subtiri. Se adauga vegeta,piper si apa dar sa nu treaca peste ei. Se pun la foc mic si se...Citeste continuarea
Curcan cu orez aromat
Postat de: anomisana in CurcanPulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre...Citeste continuarea
Cornete cu crema de vanilie
Postat de: iri_love in PrajituriVom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date. Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor. ''Greul "...Citeste continuarea
Costițe prăjite
Postat de: panacris in PorcCoastele spălate și porționate se pun la prăjit într-o tigaie grill, preîncăzită. Se prăjesc pe ambele părți, până se rumenesc bine, la foc mediu, neacoperit. Atenție,...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPentru inceput trebuie sa curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem pai.Urmatorul pas consta in stergerea cartofilor cu hartie absorbanta. Punem peste cartofi sare dupa gust, iar apoi ii...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc si afumatura
Postat de: medioto59 in CiorbeSe taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...Citeste continuarea
Cornulete in doua culori
Postat de: Andra_h in DulciuriFaina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul...Citeste continuarea
Clatite cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura pentru clatite: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: Deny22 in PuiCarnea, oul, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul se amesteca cu painea faramitata si inmuiata in lapte. Se fac chiftelute mici sau mari (dupa preferinta) si se tavalesc prin faina. Se...Citeste continuarea
Ciorba acra cu legume
Postat de: Deny22 in CiorbeIn oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat. Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si...Citeste continuarea
Crema de branza cu verdeata
Postat de: Edu in Aperitive / GarnituriUntul incalzit la temperatura camerei il vom bate cu un praf de sare cu ajutorul mixerului sau unui robot de bucatarie pana devine cat mai spumos.Cand acesta devine pufos vom adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv a la Motan
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriPrima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...Citeste continuarea
Cornuri cu branza pufoasa si sunca
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si alune
Postat de: ctlina in DulciuriSe freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos. Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine. ...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi
Postat de: Criss in PrajituriIn cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu...Citeste continuarea
Coronita aperitiv
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de...Citeste continuarea
















