Cake Pops cu branza pufoasa Delaco
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand...Citeste continuarea
Cozonaci baby friendly (fara zahar)
Postat de: Steffy in Mancare copiiPentru inceput, am pus la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate (smochine, curmale, stafide, merisoare, goji - le-am pus intr-un bol mare cu apa). Scurgem apa, punem fructele in...Citeste continuarea
Ciorba "Fidelicioasa"
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate). Ardeii se taie in jumatati, se...Citeste continuarea
Ceafa de porc impanata coapta-n...
Postat de: Constelatialeu in PorcPregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa...Citeste continuarea
Cheescake cu jeleu de kiwi
Postat de: momo121 in DulciuriPentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura de dulceata. Punem compozitia intr-o tava detasabila de 24cm pe care o tapetam cu...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ierburi...
Postat de: EUSORINA in PuiSe fierb putin cartofii intregi, apoi se condimenteaza si se pun in tava cu ulei, la cuptor. Cand se fac putin aurii se scot si de presara peste ei verdeata dupa bunul plac. Eu am pus patranjel si...Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu gat de curcan
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am...Citeste continuarea
Conopida umpluta gratinata
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se pune la fiert intreaga in apa cu sare. Nu trebuie fiarta foarte tare, pentru a nu se sfarama buchetelele. Se pune intr-o strecuratoare sa se scurga si se lasa sa se...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: gospodariu in Prajituri1.Se ia un vas yena,se unge toata suprafata cu un cubulet de unt,iar apoi se aseaza visinele fara samburi. 2.Separat intr-un bol mai mare se amesteca restul ingredientelor : faina , zaharul ,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branzeturi Delaco
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaCurata ciupercile si pune sare pe ele; Lasa-le pe un tocator cca 15 minute si apoi tapeteaza-le cu cateva servetele pentru a absorbi excesul de apa;...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: hany30 in CiorbeZazavatul se taie cubulete si se caleste usor pentru a capata o crusta; odata puse in apa fierbine, legumele ii vor da acesteia o savoare deosebita. Se taie cartofii si se adauga in apa cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: hany30 in CiorbeMorcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, patrunjelul si 1 ceapa se curata, se spala bine si se taie in cubulete potrivite .Se pun legumele intr-o oala, se toarna 4 litri de apa rece si se dau la...Citeste continuarea
Clatite Paleo sanatoase , din 3...
Postat de: hany30 in DulciuriTaie bananele în felii, ca să fie mai ușor să le faci piure. Amestecă apoi toate ingredientele cu un tel sau cu mixerul, până se face o pastă groasă, omogenă. 2. Pune o...Citeste continuarea
Crema de lapte in sirop de dulceata...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe opresc 150 ml lapte din total . Restul se pune pe foc mic sa se infierbante. Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si vanilia, se adauga apa de...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Criss in CiorbePieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga...Citeste continuarea
Chec brownie cu unt
Postat de: maisondenisse in DulciuriBrownie Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se lasa deoparte, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga oul batut bine, apoi faina si se...Citeste continuarea
Coaste Tex-Mex
Postat de: simona72 in PorcBucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante. Pentru marinata: se pun toate...Citeste continuarea
Clatite americane cu iaurt
Postat de: RuxyRux in DulciuriDaca aveti o tigaie mai micuta s-ar putea chiar sa iasa cantitate dubla....eu am avut o tigaie normala. Clatitele americane sunt mult mai groase si mai pufoase. Mod de preparare: Se bat...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici
Postat de: Zamfira in DulciuriBlatul Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: ralu_ca in ConserveIn borcanele spalate am pus pe "fund" boabe piper, mustar, apoi solzisori de ceapa, castravetii asezati in picioare, bastonase de morcovi, bastonase hrean (pe marginea borcanului),...Citeste continuarea
Cornuleţe cu nucă
Postat de: diaconta in DulciuriDupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...Citeste continuarea
CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea de oaie se fierbe în apă, puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza, nuca de cocos...
Postat de: simona72 in PasteUngem cu putin unt un vas termorezistent si-l tapetam cu faina. Branza de vaci o zdrobim cu furculita, adaugam un galbenus de ou, fulgii de cocos si 2 linguri zahar extra fin. Amestecam...Citeste continuarea
Cannelloni cu ricotta si spanac
Postat de: caroline in CannelloniSpanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere . Punem o tigaie cu putin ulei ,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor si cartofi...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Irina in PuiDupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei. Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea...Citeste continuarea
Cuiburi de spaghete
Postat de: sufletista in PasteIntr-o oala adaugam apa si sare punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam pastele,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj(cca 8 min). Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa...Citeste continuarea
Ciorbă de pui cu tarhon
Postat de: Zamfira in CiorbePorționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată). Curățăm, spălăm legumele. Tăiem legumele...Citeste continuarea
Ciuperci in sos alb, cu carnati de...
Postat de: merisor67 in PorcSe spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura-reteta nr 100
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriBlatul: Trecem biscuitii prin robot,untul il topim. Amestecam totul. Acoperim baza unei forme detasabile si bagam la frigider pana preparam crema. Crema: Hidratam gelatina in apa rece. 300 g...Citeste continuarea
Chec cu dulceata de afine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam...Citeste continuarea
Cupcakes in stil rusesc
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Din primele 5 ingrediente se framanta un aluat fraged. Se distribuie 2/3 din el in forme, apasand usor la baza. Cealalta treime de aluat se pune...Citeste continuarea
Cous cous cu legume
Postat de: mihasara in SalatePunem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert. Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc. Taiem marunt ceapa si o calim in...Citeste continuarea
Canelloni cu spanac si branza
Postat de: panacris in PasteSpanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și...Citeste continuarea
Chec aperitiv picant
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriMixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am...Citeste continuarea
Chiftelute in crusta de cartofi
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....Citeste continuarea
Ciorbă de văcuţă
Postat de: Zamfira in CiorbeTăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când...Citeste continuarea
Ciocolată de casă
Postat de: Zamfira in DulciuriCernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și...Citeste continuarea
Chec 3 culori
Postat de: aalliinnaa07 in Dulciuripunem intr-un bol ouale, iaurtul, uleiul, zaharul, faina si praful de copt. Amestecam toate ingredientele, apoi impartim compozitia in 3 parti egale, in care intr-una punem 2 lingurite de cacao,...Citeste continuarea
Cookies cu merisoare uscate
Postat de: ctlina in DulciuriSe amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema spumoasa - puteti folosi robotul sau mixerul. Adaugati smantana, extractul de vanilie si amestecati. Puneti faina si...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui si ciuperci
Postat de: gospodariu in CannelloniPentru inceput vom toca carnea de pui,iar din cele 5 rosii vom face suc proaspat. Pentru a pregati umplutura, vom cali o ceapa peste care vom adauga carnea de pui tocata,ciupercile taiate...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de...Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: CameliaComan in PorcPentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar...Citeste continuarea
Cellentani cu speck si sparanghel
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute ,amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...Citeste continuarea
Chec sarat
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai...Citeste continuarea
Creveti marinati cu sofran si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverIntr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga...Citeste continuarea
Ciuperci cu mărar și maioneză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriClătim cu multă apă ciupercile din conservă, le scurgem de apă și chiar le stoarcem puțin. Dacă folosim ciuperci proaspete, acestea le vom fierbe în apă cu puțină sare timp de 15...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu brânză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii în coajă și-i lăsăm să se răcească. Îi curățăm de coajă și-i dăm pe răzătoare. Brânza se va da si ea pe răzătoare. Adăugăm 2 ouă,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece
Postat de: Valclaudia in SosuriPentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu ciuperci de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un...Citeste continuarea
















