Ciorba de vitel cu galuscute

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Noi 2015 | 3637 vizualizari

 

   Ciorba taraneasca am tot servit. De aceasta data  am dorit sa schimb ceva. Ne plac mult galuscutele  cu faina si am optat pentru ele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g fleica vitel
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 2 fire leustean uscat
  • 1 pahar bulion rosii
  • 2 oua
  • faina alba
  • sare
  • frunze telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu galuscute:

  1. Pentru inceput se curata fleica de vitel de pielite, se spala, se taie cuburi.
  2. Puneti cuburile de carne la fiert in tr-o oala cu 3 l apa. Sarati. Spumati daca este nevoie.
  3. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Adugati boiaua si pasta de ardei.
  4. Se amesteca  legumele sotate si firele de leustean cu carnea ce fierbe  in oala 
  5. Dupa 20 minute incercati sa vedeti daca carnea si morcoul sunt patrunse.
  6.  Se bat ouale spuma, se sareaza si se omogeizeaza cu faina alba. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani grase.
  7. Se pun galuscute subtiri in ciorba cu ajutorul unei linguri pe care o treceti de fiecare data prin  lichidul fierbinte.
  8. Adugati bulionul si mai fierbeti 5 minute. Scoateti firele de leustean afara din oala.
  9. Sarati daca mai este nevoie si serviti ciorba decorata cu frunzulite de telina verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Gicuta 1

03.12.2015, 09:43

Imi plac galustile din faina, eu de regula le folosesc in sosuri dar am sa le incerc si in ciorbe.

mihaelar63 1

03.12.2015, 17:01

Gicuta , de regula in ciorbe cu smantana le folosesc . De data aceasata am incercat si ina aceasta si mi-a placut mult

mihaelar63 1

03.12.2015, 17:03

Ela galuscutele de faina se folosesc in paprocas sau mancare de mazare scazuta cu ingroseala de lapte sau smantana . Sincer eu am mancat prima data iin supa intr-una preparata la restaurant , ii spunea supa poloneza cu mazare .Ne place si am repetat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel