Cozonac cu rahat,de post

de diaconta in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 5788 vizualizari

 

Am pregatit  această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
 
Pe blogul ei  si aici,pe pagina ei de bucataraş veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte de soia
  • 100 ml suc de portocale
  • 7g drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • Vanilie
  • Coaja de potocala
  • 300 g rahat
  • Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat,de post:

Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.

Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.

Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.

Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

La final am adaugat si uleiul.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.

L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.

Am împartit  aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.

Le-am rulat si apoi le-am împletit.

Am asezat  aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

 

La final l-am uns si cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat,de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete in doua culori (de post)