Crap prajit cu mujdei - marinat in bere

de mihaelar63 in Crap / Caras, 10 Dec 2015 | 5403 vizualizari

 

Sotul meu a intrat in greva, vrea pestele prajit simplu , doar sarat . Lui i-am preparat cum i-a placut . Dupa ce a gustat si dintr-al meu a insistat sa-i spun cum l-am facut asa bun  :d Pentru preparare m-am inspirat din cartea ,, 137 de preparate cu peste si fructe de mare '' autor Valentina Iordan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg felii crap proaspat
  • 2 lamai
  • 1 bere
  • 1 lingura sare grunjuroasa
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • piper rosu
  • Mujdei de usturoi - 6 catei usturoi , sare , 50 ml ulei , 50 ml apa minerala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mujdei - marinat in bere:

  1. Spalati pestele.
  2. Splati lamaile.
  3. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.
  4.  Prin aceasta marinare veti avea un peste cu o culoare frumoasa [ am observat ca s-a scos sangele, fara gust pregnant ].
  5. Feliile de peste se scurg intr-o sita, se dau prin faina alba si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  6. Scoateti pestele pe un platou cu prosop de hartie care va absorbi surplusul de ulei .
  7. Pentru mujdei am blenduit ingredientele date cu blenderul vertical de mana [apa minerala se adauga la sfarsit  prin amestecare simpla]
  8. Am servit crapul cu mujdei de usturoi si garnitura de orez.
  9. Am decorat cu felii de lamai si boabe de piper rosu.
  10. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pestele se pune la prajit , intai cu pielea in jos .

2

Pestele astfel marinat dupa prajire are o frumoasa culoare aurie , crocant in exterior si pufos -fara a fi uscat - in interior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mujdei - marinat in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:47

Dia , este de bine sau de rau ?

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:48

Luana , ai prioritate

Catalina L 1

12.12.2015, 09:20

foarte bun...asa manca si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de caras