Clatite de post cu scortisoara

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 3107 vizualizari

 

 Ma apuca pofta de dulce si ce sa faci mai repede decat niste clatite ?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina alba
  • 2 cani apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 varf cutit prof cardamom
  • 1 varf cutit praf de sare
  • dulceata preferata [ noi am avut prune cu bucati de nuca ]
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara:

  1. Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
  2. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
  3. Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
  4. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
  5. Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii. Coaceti clatita pe ambele parti.
  6. Daca compozitia de clatite incepe sa se ingroase, diluati cu putina apa minerala.
  7. Serviti clatitele umplute cu dulceata preferata. Noi am avut dulceata de prune cu miezide nuca. Am decorat cu nuca de cocos [se putea cu zahar pudra dar am dorit sa folosesc mai putin zahar] .

TIPS-URI

1

Aceste clatite cu drojdie vor fi elastice, nu se vor rupe si vor ramne pufoae chiar daca se racesc putin.

2

Prin incorporarea uleiului in compozitie clatitele nu vor fi foarte uleioase. Este suficient sa puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza si mere