alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI188
Retete / Mancaruri cu carne

Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca

In Pui la 11 Mai 2016

Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs.  Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o  jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer.  Intr-o oala...

Friptura de vitel cu legume

In Vita la 8 Mai 2016

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se spala si se taie.  Se ia un vas de yenna, se pun legumele ( dupa preferinta), se presara...

Tocanita de cartofi cu slanina si carnati uscati

In Mancaruri cu carne la 9 Feb 2016

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt.  Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea.  Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cand este gata, se adauga slanina. Se lasa sa se rumeneasca usor (cca 4-5 minute), se pun carnatii...

Muschi de porc la tava

In Porc la 3 Ian 2016

Muschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt, cimbru. Intr-o tigaie punem putin ulei la incins. Cand este gata, punem carnea. Lasam carnea cate 2-3...

Pilaf cu pui si spanac

In Pui la 16 Apr 2015

Intai de toate se pregateste pieptul de pui. Se spala, se pune la scurs si se taie fasii subtiri. Se trage la tigaie inainte ( cum am optat eu) sau chiar in vasul multicooker-ului. Deci, in vasul aparatului se pune ulei la incins si se selecteaza din meniu functia fry a aparatului. Cand...

Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana

In Pui la 26 Feb 2015

Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart.  Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva...

Chiftelute cu sos de branzeturi

In Porc la 9 Ian 2015

Pregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun intr-un bol.Se adauga sare, piper dupa gust, un ou si verdeata. Se amesteca. Se fac din compozitie mici...

Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

In Porc la 7 Ian 2015

Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie. Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare.  Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper...

Chiftelute din carne de porc si susan

In Porc la 15 Oct 2014

Ceapa si morcovul se curata si se spala. Ceapa se toaca la robot marunt.  Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se scurge de zeama. Patrunjelul si mararul se spala, se pune la scurs si se toaca marunt. Usturoiul se piseaza.  Intr-un bol punem carnea, adaugam...

Tarta cu aluat de paine, cu praz si pui la Multicooker

In Pui la 13 Oct 2014

Aluatul: intr-un bol se pune faina, sarea si drojdia. Se amesteca, peste care se pune laptele caldut si se framanta. La final se pune uleiul, se framanta si se pune la dospit.  Umplutura : carnea de pui se taie fasii subtiri, legumele se curata, se spala si se portioneaza. Intr-o tigaie...

Gulas de porc in sos de vin cu ceapa

In Porc la 19 Iul 2014

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute....

Parjoale moldovenesti

In Porc la 9 Iun 2014

Carnea am pus-o intr-un bol. Verdeturile le-am curatat si le-am tocat marunt si le-am pus peste carne. Morcovul curatat si razuit pe ochiurile mici ale acesteia, a fost si el pus peste carne. Am mai adaugat sare, piper, o lingurita de faina hrisca. Am mai pus miez de paine inmuiat in apa ( e...

Ciocanele de pui marinate in iaurt, la cuptor

In Pui la 15 Mai 2014

Ciocanelele se spala, se curata bine si se la scurs. Dupa accea se pun intr-un vas adanc peste care se adauga corinadru, menta, sare, piper, boia de ardei dulce si iaurt.  Se amesteca toate si se pun la frigider cca 30 minute. Intre timp curatam si portionam cartofii  si ceapa. Ceapa o...

Musaca cu dovlecei

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2014

Dovleceii se curata si se taie rondele, peste care se pune sare si se lasa de-o parte.  Ceapa se curata, morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei, cand este gata se adauga  ceapa, morcovul, se lasa putin la calit, se adauga carnea. Se potriveste...

Pui cu cuscus si sos de rosii

In Pui la 12 Mai 2014

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Punem pulpele spalate, sterse si portionate, date cu sare, cimbru piper si le lasam cateva minute pe fiecare parte. Le scoatem pe servetele absorbante.   In uleiul repectiv adaugam ceapa, morcovul tocate marunt si cuscus-ul. Le lasam la calit...

Tocanita de pipote si inimi de pui

In Pui la 11 Mai 2014

Pipotele si inimile se spala se pun la scurs. Se ung cu o solutie formata din putin ulei si mirodeniile de mai sus, se omogenizeaza bine. O tigaie cu ulei se pune la incins si cand este gata se pun maruntaiele la prajit. Cand sunt  gata facute, se scot pe un servetel. In uleiul respectiv...

Tocanita de porc cu ceapa si sos de rosii

In Porc la 3 Mai 2014

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se condimenteaza  sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce. Uleiul se pune la incins in tigaie. Cand s-a incins bine se adauga carnea. Se lasa la rumenit cca 10 minute. Se scoate si in uleiul respectiv se pune ceapa care a fost curata si tocata ( eu...

Ciocanele la tigaie cu sos de patrunjel

In Pui la 30 Apr 2014

Ciocanelele se spala, se curata de eventuale impuritati, se pun la scurs. Din sare, cimbru, piper, boia de ardei dulce si ulei se face o ,, solutie" cu care aromatizam carnea. Se pune intr-o tigaie ulei la incins. Cand acesta incepe sa sfaraie se adauga ciocanelele, se lasa cate 3-4 minute...

Rulada din carne tocata ,cu branza de capra

In Porc la 20 Apr 2014

Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper cimbru. Se adauga verdeturile spalate si tocate marunt, se adauga ou si pesmet si se framanta bine. Se intinde carnea ca o foaie. Se pune branza de capra taiata cubulete si 2-3 fire de ceapa verde intregi. Se ruleaza si se pune la copt intr-o tava pe...

Paste cu carne de pui in sos de rosii

In Pui la 26 Feb 2014

Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata se pun intr-o strecuratoare si se dau sub jet de apa. Se pun la scurs.  Carnea de pui  taiata fasii,  peste care am adaugat sare, piper supa gust, putin cimbru, cateva picaturi de ulei, am amestecat-o cat sa ia toate...

Piept de pui la grill si cus-cus cu legume

In Pui la 25 Feb 2014

Pieptul de pui se spala si se pune la scurs. Dupa care se cresteaza cu cutitul, se da cu sare si piper. Se unge cu putin ulei si se pune pe grill  timp de 30-35 minute, timp in care se mai invarte odata. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, se adauga ceapa, morcovul si telina date pe...

Piept de pui cu legume la cuptor

In Pui la 24 Feb 2014

Legumele se curata si se spala. Dovlecelul si vanata, rondele, morcovul- betisoare subtiri, ceapa- felii rotunde, ciupercile- taiate jumatati sau sferturi daca sunt mai mari.  Din sare, piper, cimbru, ulei am facut un amestec pe care l-am pus peste legume si am amestecat. Din legume am...

Mancare de naut cu bacon

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2014

Nautul se pune la fiert cu un praf de bicarbonat. Prima apa se arunca.  Dupa ce da in clocot ,se pune la fiert nautul in alta apa. Se adauga sare la fiert. Se fierbe cca 40 de minute ( sau mai mult, in functie de naut). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa, si se pune in blender. Pe foc...

Piept de pui cu dovlecel la tigaie

In Pui la 7 Feb 2014

Pieptul de pui se spala si se potioneaza. Eu l-am taiat julien. Dupa care l-am condimentat cu sare, piper, cimbru si putina boia dulce de ardei. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, la fel si morcovul, ardeiul si telina.  Dovlecelul l-am spalat si curatat de coaja, am scos cele...

Tocanita de porc cu praz si cartofi

In Porc la 26 Ian 2014

Carnea se spala, se portioneza. Se sareaza, sa da cu boia de ardei dulce si piper . Cartofii se curata, se spala, se toaca, la fel si prazul.   30 ml ulei se pun la incins in tigaie. Cand este gata, se pune carnea si se lasa cca 5-6 minute, timp in care incercam sa o trecem prin ulei incins...

Friptura de porc in punga Knorr

In Porc la 4 Ian 2014

Carnea se spala, se portioneaza, se cresteaza. Se unge cu putin unt, se condimenteaza ( nu am folosit prea mult pentru a nu-i schimba in mod evident gustul), se introduce in punga. Se leaga punga cu  inelul sau. Se pune la cuptor si se lasa cca 1,30h. Se serveste cu diverse garnituri. Eu am...

Pilaf de orez cu pui si praz

In Pui la 18 Oct 2013

Carnea de pui se spala, se portioneaza si se pune la scurs. Legumele se curata, se spala si se toaca. Carnea se da cu sare si piper. Se pune intr-o cratita ulei la incins. Se pune carnea si se rumeneste pe toate partile. Se adauga legumele. Se lasa pret de 5 minute sa ia ulei incins. Se adauga...

Ficat de porc fiert in vin

In Porc la 15 Oct 2013

Ficatul se spala, se portioneaza. Se pune la scurs. Se da cu sare si piper. Se pune uleiul la incins. Cand este gata se adauga ficatul. Se pune un capac  si lasam ficatul in ulei incins pana se rumeneste putin pe toate partile.  Dupa care, punem vinul. Il lasam sa fiarba la foc domol...

Cartofi cu pui si bacon la cuptor

In Pui la 15 Oct 2013

Cartofii se curata, se spala si portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare. Carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand se ia spuma. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se trage la tigaie in 30 ml ulei incins impreuna cu baconul. Cand cartofii sunt gata, se...

Perisoare in sos de rosii

In Porc la 10 Oct 2013

Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt, orezul, sare, piper, verdeata si ouale. Se amesteca bine. Intr-o cratita se pune la foc apa. Cand aceasta a inceput sa fiarba se pune pun praf se sare si se pun perisoarele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare.  Le-am dat sub un...

Afisate 1 - 30 din 66 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]