A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Orez prajit

Postat de: caroline in Pui

Incepem prin a prepara orezul.  Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem...Citeste continuarea

Desert gem de piersici cu pepene...

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi. Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este...Citeste continuarea

Pizza cu carne tocata

Postat de: Meea in Pizza

          Pregătim aluatul pentru pizza. YAAY!           Punem făina într-un vas, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem...Citeste continuarea

Desert negresa

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Intr-un bol, amestecam cu un tel toate ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt, cacaua). Apoi vom amesteca cu o furculita, apa, ouale, margarina topita si esenta de vanilie...Citeste continuarea

Taitei de casa

Postat de: ancutsa in Paste

  Intr-un castron, se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara putina sare si se amesteca bine. Se intinde coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu salam sasesc,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de vinete cu crema...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam vinetele, le taiem cotorul si le feliem pe lungime. Presaram putina sare peste ele si le lasam la scurs 15 minute. Le ungem cu o lingura de ulei de masline si le punem pe gratar, pe rand,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu coacaze rosii

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia. Mixam foarte bine...Citeste continuarea

Desert briose din galbenusuri si...

Postat de: iri_love in Dulciuri

Gălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă. Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura cu morcovi

Postat de: oanapl in Prajituri

Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea

Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Freci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin....Citeste continuarea

Pui cu masline si lamaie

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam...Citeste continuarea

Smoothie revigorant cu fructe de...

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie. Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe...Citeste continuarea

Barcute din dovlecei, umplute cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul...Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti, crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem...Citeste continuarea

Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf. Se bat...Citeste continuarea

Bautura racoritoare cu pepene rosu

Postat de: mitinita in Bauturi

Pepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi. Cuburile de pepene se pun la congelat. Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa....Citeste continuarea

Desert tort 20 de ani

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Intr-un vas de inox, am pus ciocolata si frisca lichida, apoi pe baie de aburi, am topit ciocolata, amestecam continuu pana se topeste, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece 1...Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor

Postat de: Dea_Dea in Oaie

Carnea se spala si se cresteaza. In crestaturi, se pun felii de usturoi. Se unge carnea cu ulei si se condimenteaza cu toate condimentele, la final, adaugam otetul amestecat cu apa in tava in care...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu vanilie si...

Postat de: Dea_Dea in Torturi

  Blat: Rupem biscuitii intr-un bol. In alt bol, punem untul la topit la microunde, 10-20 sec. Turnam untul peste biscuiti si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava de 20-22 cm...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu carnaciori (la...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...Citeste continuarea

Papricas de pui

Postat de: oanapl in Pui

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ananas si fulgi...

Postat de: caroline in Prajituri

Incepem prin prepararea blatului. Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima. La final, adaugam...Citeste continuarea

Paste cu sparanghel

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ( in functie de tipul de paste ales)....Citeste continuarea

Kapsalon (Shaworma la tigaie in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de...Citeste continuarea

Desert la rece cu piscoturi si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm. Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust. Gelatina se pune la inmuiat conform...Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si ness

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporate. Luam bolul de pe foc....Citeste continuarea

Chifle din faina integrala

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza de vaci Duet

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare....Citeste continuarea

Desert dulceata de afine

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Se curata afinele de codite si frunzulite folosind manusi de menaj (chirurgicale) daca nu vrem sa ne patam pe maini.  Se umple un lighean incapator cu apa iar afinele se pun intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe noi - in parga

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid. Spalati, curatati si iar spalati legumele...Citeste continuarea

Desert gem de caise si piersici

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Spala fructele si scoate-le samburii, apoi cantareste-le. Taie piersicile cuburi, iar caisele in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari. Stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune fructele...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu piersici

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua. Adauga apoi untul topit si amesteca bine Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm...Citeste continuarea

Costita de porc cu cidru si salvie...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Spalati crenguta de salvie. Ceapa se spala si se taie inele. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.  Curatati costita de porc de grasimea in exces....Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si fulgi...

Postat de: sufletista in Prajituri

Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora. Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema,...Citeste continuarea

Tacos de peste

Postat de: nico15 in Ton

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15...Citeste continuarea

Avocado umplut cu ton

Postat de: nico15 in Ton

  Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei...Citeste continuarea

Sparanghel pane

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume. Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza.  Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu rosii si...

Postat de: ctlina in Porc

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...Citeste continuarea

Pui pe sare la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Intr-un bol, amestecati toate ingrediedentele pentru marinada. Spalati, curatati puiul, parliti-l si despicati-l in 2 pe piept. Ungeti foarte bine puiul pe toate partile cu marinada....Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180° C. Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in...Citeste continuarea

Zacusca de fasole verde cu dovlecei

Postat de: sufletista in Zacusca

Ardeii ii coacem, ii asezam intr-un vas, presaram sare peste ei, ii acoperim si lasam 10 min. Ii curatam sub un jet de apa rece. Inlaturam cotoarele, semintele si tocam marunt. Dovlecei ii...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de zmeura si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv porumb in crusta de sunculita

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare...Citeste continuarea

Ciulama de dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper...Citeste continuarea

Lasagna din dovlecei si vinete

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete,...Citeste continuarea

Smoothie cu banane si pepene galben

Postat de: autodiag in Love Smoothies

Pepenele galben curatat de coaja si seminte si bananele fara coaja se taie in bucati. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurtul si se maruntesc. Smoothie-ul cu banane si pepene galben...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]