Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Cheesecake cu mure si iaurt
Postat de: oanapl in PrajituriTopești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă....Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu pui si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar ,...Citeste continuarea
Muschi de vita marinat la gratar
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime. Curatati si tocati marunt usturoiul. Se sacondimenteaza carnea cu sare si piper. Se pun feliile de vita intr-un bol si se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ficatei de pui
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu dovlecei
Postat de: katty in PuiSpalam pulpele, le scurgem bine si le dam cu sare si piper. Le punem la prajit in uleiul de masline pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe o farfurie... In uleiul...Citeste continuarea
Friptura aromata de curcan la slow...
Postat de: andaoana in Slow CookerLamaia o stoarcem intr-un castronel mic si amestecam cu ea sarea si piperul. Ungem carnea cu acest amestec si o asezam in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Taiem ceapa in bucati mai mari,...Citeste continuarea
Desert prajitura cocosana
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriBlat: Separam galbenusurile de albusuri si punem galbenusurile intr-o farfurie iar albusurile intr-un bol. Mixam albusurile pana devin o spuma, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o...Citeste continuarea
Vita in stil oriental
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vita se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper . Legumele se curata si se spala . Feliati legumele de preferinta putin mai mari , ceapa pestisori , ardeiul...Citeste continuarea
Linguini siciliene cu fructe de mare
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareSpaghetele se fierb in apa clocotinda cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor...Citeste continuarea
Desert cozonacul lui Sidy
Postat de: mihaelar63 in DulciuriDrojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos . Stafidele se pun la...Citeste continuarea
Gem de prune (2)
Postat de: RODIMUR in ConserveSe curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos. Se...Citeste continuarea
Apertiv ardei umpluti cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriArdei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati
Postat de: sufletista in DulciuriAluat- mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, Framantam...Citeste continuarea
Supa crema din legume coapte la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in SupeRosiile se taie bucati mai mari,la fel si ceapa. Usturoiul il taiem feliute,iar buchetelele de broccoli le taie mai mici. Stropi cu ulei de masline,presaram sare,piper,punem apa si acoperim...Citeste continuarea
Zucchini cu mozzarella la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii zucchini se spala bine si se dau pe razatoarea mare,se lasa putin si se storc de zeama. Deasupra punem cele 2 oua,parmezanul ras,usturoiul pisat,sare,piper si jumatate de mozzarella...Citeste continuarea
Desert gogosi – Inimioarele Oanei
Postat de: ancutsa in DulciuriSe dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede umplute cu...
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si gem de prune
Postat de: sufletista in DulciuriPrunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...Citeste continuarea
Desert rasturnata cu prune
Postat de: sufletista in DulciuriUngem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara, Dam...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere cu aluat de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPrima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: sufletista in DulciuriPunem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este...Citeste continuarea
Reteta tort Maria
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMai intai pregatim blatul . Dam drumul la cuptor. Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute
Postat de: sufletista in DulciuriRosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriClatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim...Citeste continuarea
Cannelloni
Postat de: caroline in CannelloniPreparam umplutura: 1. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2. Punem o tigaie la foc...Citeste continuarea
Clatite de dovlecel
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriDam dovlecelul pe razatoarea mica. Stoarcem bine dovlecelul ras. Adaugam ouale,laptele, sare, piper, patrunjel tocat marunt si la final faina. Ungem tigaia cu ulei, o lasam sa se incinga si...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: eumimi in CurcanMai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu mamaliguta...
Postat de: Dya in PuiAm dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere, afine si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține...Citeste continuarea
Desert negresa cu crema de branza...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea
Desert tort ''Mama 75''
Postat de: Constelatialeu in TorturiTortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese amare si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce...Citeste continuarea
Desert baclava turceasca cu nuca si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriAm preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...Citeste continuarea
Conopida cu ciuperci la cuptor
Postat de: oanapl in Mancare copiiMaruntesti conopida in robotul de bucatarie. Calesti ceapa tocata marunt in ulei cu sare si piper 2-3 minute. Adaugi ciupercile, usturoiul pisat, conopoda maruntita, mozzarella rasa...Citeste continuarea
Pulpe pe pat de sare grunjoasa cu...
Postat de: Valclaudia in PuiAm preincalzit cuptorul la 200 grade. Am asezat sarea grunjoasa in tava in strat uniform, pulpele le-am clatit sub jet de apa rece si am indepartat pielea. Am condimentat carnea...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat
Postat de: RODIMUR in PorcFasolea se alege, se spală și se pune cu apă rece la înmuiat, cu o seară înainte de preparare. Ciolanul afumat se curăță și se spală bine, după care se crestează puțin...Citeste continuarea
Scoici umplute cu carne
Postat de: cristina1985 in PasteSe caleste ceapa ,apoi se adauga carnea si se tot amesteca pana devine alba. Se toarna apa, cat sa acopere carnea. Se fierbe 1 ora si jumatate. Se pune sare, piper, bulion, boia dulce, cimbru si...Citeste continuarea
Smoothie de piersici
Postat de: cristeena20 in Love SmoothiesAcest smoothie a fost ´inventat´din ingredientele pe care le aveam la indemana. In primul rand trebuie sa aveti un blender-aparat pentru facut smoothie-uri. In sticla acestuia punem...Citeste continuarea
Orez cu peste si fructe de mare
Postat de: cristeena20 in Peste-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...Citeste continuarea
Salata de ton alla tzatiki
Postat de: mihaelar63 in SalateConserva de ton in suc propriu se scurge de excesul de saramura . Se sfarma tonul cu o furculita si se adauga ulei si piper . Curatati si spalati ceapa si castravetele....Citeste continuarea
Piept de pui cu legume si sos de soia
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneTaiem pieptul de pui in fasii mici si il temperam cu sare,piper, usturoi, ulei de masline si putin vin alb. Se lasa cateva ore sa se marineze si sa se intrepatrunda aromele...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie, cu salata asortata
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe face o salată asortată, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/salata-asortata-de-vara-83969.html Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Cartofii...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gutui
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a...Citeste continuarea
Desert invartita cu gutui
Postat de: oanapl in PrajituriIntr-un castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat...Citeste continuarea
Salata asortata de vara
Postat de: RODIMUR in SalateSe taie telemeaua în cubulețe mici. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se spală castraveții, se curăță de coji și se taie feliuțe subțiri....Citeste continuarea
Desert tort cu dovleac, crema de...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina...Citeste continuarea
Ciorbita de pastai cu smantana
Postat de: RODIMUR in CiorbePăstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: ancutsa in SalateSe spala cartofii si se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se fierb ouale tari. Se taie cubulete cartofii si ouale, iar cepele se taie marunt. Se taie maslinele feliute, iar...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: ancutsa in TorturiSe maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat. Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua...Citeste continuarea