Desert amandine

de AndreeaLiță in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • sare.
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • 1 esenta de rom
  • crema :
  • 400 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • glazura :
  • 1 cutie mare finetti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert amandine:

Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace 35 min la 180 grade C. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Se amesteca ingredientele pt sirop si se fierb pana dau in 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca.

Untul moale se amesteca cu zaharul, cacaua si esenta. Blatul se taie in doua cu un cutit. Se pune o parte in tava, se insiropeaza, se pune crema (dar inainte se pastreaza putina pt decor), celalalt blat insiropat si se da la frigider 2-3 ore. Se taie in patrate, se glazureaza aproape in totalitate cu finetti si se decoreaza cu un mot din crema oprita. Se mai lasa 1 ora la rece.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci