Desert tarta cu gutui

de oanapl in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 portocala
  • sucul din 2 mere
  • 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui:

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider.

Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti cotoarele, apoi tai felii de 1 cm. Le stropesti cu zeama de lamaie. Storci portocala si amesteci cu sucul de mere, zaharul si o lingura din coaja de portocala, spalata bine si le pui la fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 10 minute la foc mic, cu capac, apoi le scoti cu o paleta si le lasi la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.

Scoti tava din frigider, asezi gutuile racite, iar peste ele  torni un amestec  format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema caramel