A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Lapte de cocos

Postat de: sufletista in Vegan / Raw vegan

Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea

Desert din prune uscate cu sos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...Citeste continuarea

Machbous - orez cu pui (Kuweit)

Postat de: ctlina in Pui

Puneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati...Citeste continuarea

Reteta de taitei chinezesti cu...

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Preparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa. Se curata...Citeste continuarea

Desert cheesecake fara coacere...

Postat de: mitinita in Torturi

Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de...Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...Citeste continuarea

Salata indragostita

Postat de: amalia01 in Salate

Legumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce. Citeste continuarea

Desert rulouri cu vanilie

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Invelim conurile cu hartie de copt. Taiem aluatul fasii inguste si apoi le rulam pe conuri. Asezam conurile invelite cu aluat in tava in care am pus hartie de copt si le introducem in cuptorul...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu cascaval

Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legume

Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea

Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie

Postat de: Corina33 in Prajituri

Prima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara...Citeste continuarea

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea

Saramura de crap cu mamaliguta

Postat de: CristinaTudor67 in Crap / Caras

Se introduce la cuptor bucata de crap, se unge cu ulei pentru a avea o culoare aramie. Se fierbe saramura cu vegeta, ulei, roșie, ardei si pătrunjel. Se asaza pe farfurie crapul...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: CristinaTudor67 in Ciorbe

Se spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea

Varza calita cu sorici

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil. Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust. Pofta buna ! Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: CristinaTudor67 in Salate

Se spala fructele, se toaca cubulețe si se asezonează cu whisky !!! Citeste continuarea

Desert rapid cu piscoturi, crema de...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Am pregatit intai jeleul de visine. Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon. Cand visinele fierb se adauga...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si aluat...

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Mai întâi pregătim merele. Le curatam de coaja, le spalam si le dăm pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adăugăm zaharul si le calim până nu mai au...Citeste continuarea

Paine cu susan

Postat de: licurici_lra in Piine

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Rata umpluta

Postat de: Dea_Dea in Rata

  Curatam si taiem morcovii, cartofii si portocala cubulete. Rata o ungem in interior cu ulei si condimentam cu sare, piper si boia, apoi punem cartofii, morcovii si portocala. Luam...Citeste continuarea

Desert cookies cu banane, unt de...

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se zdrobesc bananele cu furculita si se adauga untul de arahide, oul, vanilia, bicarbonatul, zaharul si sarea. Se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga fulgii de ciocolata, se amesteca, apoi...Citeste continuarea

Tahini (pasta de susan)

Postat de: ladydi in Sosuri

Intr-o tigaie uscata si incinsa punem susanul si amestecam in continuu. Il tinem circa 2 minute pana se incalzeste un pic. Oprim focul, mai amestecam un pic si lasam sa se raceasca, apoi...Citeste continuarea

Supa crema de somon

Postat de: ladydi in Somon

Curatam legumele, apoi cartofii, prazul si tulpina apio le taiem cubulete, iar morcovul rondele. Indepartam cotorul si semintele ardeilor copti si ii taiem fasii. Intr-o oala...Citeste continuarea

Desert tort de Dragobete cu blat de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna...Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos cu crema de...

Postat de: merisor67 in Torturi

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu smantana

Postat de: eumimi in Porc

Taiem carnea de porc in fasii subtiri si o prajim in uleiul incins. Cand este prajita pe ambele parti, scurgem uleiul din tigaie si adaugam laptele, sare si piper dupa gust si lasam la fiert...Citeste continuarea

Desert prajiturele cu dulceata de...

Postat de: postavaru in Dulciuri

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar. Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: Cristina82 in Pizza

Blat: Pentru inceput punem faina intr-un bol mai mare, punem si sarea, apoi facem o gaura in mijloc si punem zaharul, apa calduta si drojdia peste apa. Lasam 3-4 minute sa se dizolve...Citeste continuarea

Desert prajitura Valurile Dunarii

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru Blat:      Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de iaurt...

Postat de: momo121 in Prajituri

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru...Citeste continuarea

Desert guguluf cu nuca, cacao si...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand...Citeste continuarea

Canellonni din carne de pui

Postat de: momo121 in Cannelloni

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am...Citeste continuarea

Dorada la cuptor pe pat de legume

Postat de: momo121 in Peste

Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de...Citeste continuarea

Strudel cu mere cu aluat de casa,...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema...

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat : 1. Intr-o cratita cu fund dublu, puneti la foc mic, ciocolata rupta in bucati, cafeaua si untul. Cand ciocolata s-a topit, dati deoparte si lasati la racit. 2. Mixati...Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...Citeste continuarea

Pizza rolls

Postat de: UrsanMihaela in Pizza

Se intinde aluatul. Se pune peste aluat sos barbeque. Se rade branza. Se taie carnatul si baconul in bucati si se prajeste in ulei. Se taie patrunjelul. Se pune carnatul cu...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina si o amestecam cu drojdia și sarea. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat și untul. Amestecam în continuu până se topeste zaharul si laptele se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le...Citeste continuarea

Desert tort cu crema Kinder Bueno

Postat de: Meea in Torturi

 Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri...Citeste continuarea

10 tipuri de pizza pe felii de paine

Postat de: Meea in Pizza

      Tăiem bucăți roșiile și le punem la călit în ulei de măsline. Adăugăm și usturoiul și le lăsăm pe foc 2-3  minute.  Adăugăm pasta de tomate...Citeste continuarea

Desert biscuiti indragostiti

Postat de: abetina in Dulciuri

Se amesteca intr-un castron untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un...Citeste continuarea

Desert tort inima cu mascarpone si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de sampanie

Postat de: Veronica22 in Pui

 Pieptul de pui se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare si piper.  Prazul se taie rondele fine. Ciupercile se feliaza.  In untul topit se pune prazul si se caleste. Se...Citeste continuarea

Cocktail Vis de primavara

Postat de: Veronica22 in Cocktail

 In fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta. Citeste continuarea

Deliciu de ciocolata

Postat de: Veronica22 in Love Smoothies

Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca foarte bine. Turnam compozitia in pahare si decoram cu frisca, frunze de menta si zmeura. Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: xana in Mancaruri de post

Curatam cartofii si ii punem la fiert. Ardeiul il coacem direct pe flacara aragazului, apoi il curatam de coaja si il taiem fasii. Taiem marunt ceapa si conopida si le amestecam impreuna cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de...

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...Citeste continuarea

Desert napolitane de post

Postat de: xana in Dulciuri

Punem pe foc apa cu zaharul si cacaua si lasam pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam margarina apoi amestecam pana margarina si zaharul sunt topite complet. Turnam sosul peste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]