Desert inimioare cu ovaz, ciocolata si banane

de Bucataras Diana in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 2142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fulgi de ovaz,
  • 4 banane coapte,
  • 2 oua,
  • ciocolata neagra (100 g),
  • 50 g unt,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta vanilie,
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inimioare cu ovaz, ciocolata si banane:

Dam fulgii de ovaz la robot pana devin faina, curatam bananele, le zdrobim cu furculita si le batem cu ouale. Maruntim ciocolata si o topim impreuna cu untul la bain marie sau la cuptorul cu microunde (in reprize de 30 de secunde, amestecand intre 2 reprize).Adaugam ciocolata topita, impreuna cu esentele de vanilie si de rom, peste compozitia de banane, incorporam praful de copt, apoi faina de ovaz. Compozitia obtinuta o turnam in forme inimioare (de briose sau orice forme dorim) si le dam la cuptor la 180 grade pentru cca 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.Dupa ce sunt gata le scoatem din forme, le asezam pe o farfurie si le acoperim cat mai bine cu o punga. Dupa minim 30 de minute le putem servi. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inimioare cu ovaz, ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albus si Creme Ole