Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella

de katty in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2018 | 4236 vizualizari

 

Nu sunt chiar portofele, de fapt sunt niste triunghiuri, dar cum nu suna bine, le-am numit portofele. Am folosit acelasi aluat ca cel pentru placinta cu branza.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 1 cana apa
    • sare
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde(aproximativ 400-450 gr)
    • 150 gr osanza+2 linguri faina
    Umplutura:
    • 250 gr piept de pui
    • 1 lingura ulei de masline
    • 2 linguri porumb boabe din conserva
    • 120 gr mozzarella
    • sare
    • piper negru macinat
    • busuioc uscat
    • 1 ou+1 lingura apa
    • susan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella:

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul  nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora. Amestecam intr-un castron osanza  cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand  sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand,  spre interior, pana la jumatatea aluatului,  fara a le petrece, apoi pliem aluatul  de la jumatate, suprapunand partile.Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Taiem pieptul de pui spalat si scurs in cubulete mici, pe care le punem intr-o tigaie in uleiul de masline incins pana se rumenesc usor.Cand este aproape gata adaugam sare, piper si busuioc.Scoatem pieptul de pui si il punem intr-un castron sa se raceasca, apoi il amestecam cu porumbul si mozzarella sfaramata.Intindem pe un blat usor infainat  cate o foaie de aluat( tinuta la frigider )sub forma de patrat. Taiem aluatul in 9 patrate mai mici, cat mai egale cu ajutorul unui cutit ascutit. Pe fiecare patrat punem in mijloc din amestecul de piept de pui, porumb si mozzarella.Aducem un colt peste coltul opus, incercand sa aducem marginile una peste alta. Cu o furculita presam colturile, lipindu-le.Ungem triunghiurile cu ou, presaram susan si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos. Servim pachetelele cu sos de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla De Patatas(Cartofi)