Desert cornuri pufoase cu finetti

de katty in Dulciuri, 24 Mar 2018 | 11903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 280 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 1 plic zahar cu aroma de rom
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • finetti
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pufoase cu finetti:

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si omogenizam. Turnam in mijloc si incepem sa framantam turnand cate putin lapte caldut. Cand am incorporat tot laptele in faina, adaugam uleiul. Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini si lasam aluatul la crescut intr-un loc cald.

Cand a crescut, rupem bucati din el, pe care le framantam pe un blat uns cu putin ulei. Intindem aluatul in forma rotunda, pe care o taiem in 8 parti egale. La  mijlocul bazei fiecarui triunghi format  facem o mica crestatura, apoi punem cate o lingurita de finetti. Rulam cornurile dinspre baza spre varf. Asezam cornurile intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la crescut 1/2 de ora. Ungem cornurile cu galbenusul batut cu lapte si dam tava la cuptorul preincalzit pana e rumenesc frumos. Scoatem tava si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie