Bomboloni

de micki in Dulciuri, 10 Feb 2010 | 11784 vizualizari

 

Bombolonii sunt niste gogosele care aici se servesc de obicei la micul dejun umplute cu crema pasticera sau dulceata.Spre deosebire de krapfen aceste gogosele sunt mult mai mari si au specificul "inelus" pe mijlok.Se mai pregatesc si in preajma carnavalului,de aceea mai sunt numite si "dolce di carnevale"(dulce de carnaval )

 

INGREDIENTE

  • Pentru circa 12 bomboloni avem nevoie de:
  • 300 gr de faina 00
  • 125 gr de lapte caldut
  • un plic de drojdie uscata(7 gr)
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 30 gr unt
  • aroma de lamaie(eu nu am avut)
  • un plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar tos pentru decor
  • ulei de arahide(de preferat)sau de floarea soarelui pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore.

Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu o forma rotunda,apoi am tapetat cu faina o bucata de hartie pentru copt si le-am asezat una langa alta si le-am mai lasat la crescut inca 45 minute.

Apoi am incins uleiul(nu prea incins altfel se vor arde si nu vor creste) si le-am prajit bine pe ambele parti(circa un minut pe-o parte). Le-am scos pe hartie de bucatarie,apoi le-am trecut prin zahar tos.

Dupa ce se racesc se pot umple cu dulceata

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene