A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pulpa de miel in stil vanatoresc

Postat de: corina241 in Oaie

Pregatim o pulpa de miel pentru macerat ( vezi foto ),astfel: In vasul care va fi introdus la cuptor vom aseza pulpa de miel peste care vom presara condimentele, uleiul de masline si otetul...Citeste continuarea

Paine speciala de Paste

Postat de: adnia in Piine

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore). Acum avenit momentul sa scot...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de: COSTEO in Aperitive / Garnituri

Parjoalele se pot prepara din carne de vita,porc,de miel.Se alege carnea macra pentru parjoale. Odata cu carnea ,se da prin masina si o ceapa mare,bine inabusita cu apa si un varf de cutit...Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: camelia75 in Prajituri

Mod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa...Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de: marianascarlat in Dulciuri

Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si...Citeste continuarea

Pasca

Postat de: Dya in Dulciuri

Cernem faina, adaugam drojdia dospita (amestecata in prealabil cu o lingurita de zahar) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul....Citeste continuarea

Pasca cu branza

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Aluat -amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si...Citeste continuarea

Pizza cu cascaval Delaco si miez de...

Postat de: marianascarlat in Pizza

Aluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana. In cuva de la Masina de Paine punem pe rand: apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Pasca fara aluat a la Jamila

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Intr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema...Citeste continuarea

Prajitura Brath

Postat de: Creatsa in Prajituri

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si...Citeste continuarea

Pulpe de ied la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Oaie

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Pasca

Postat de: RuxyRux in Prajituri

http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana. Eu am avut doua tavi de tarta intinse si...Citeste continuarea

Prajitura "Gemenii"

Postat de: Zamfira in Prajituri

Pregatirea pandispanului : frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec...Citeste continuarea

Prajitura cu biscuiti, mere si frisca

Postat de: sasha in Prajituri

Curatam merele de coaja si samburi si le dam pe razatoare mica, apoi le amestecam cu scortisoara. Punem laptele cu zaharul la fiert si cand clocoteste adaugam merele. Cand siropul este la jumatate...Citeste continuarea

Pască

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei,...Citeste continuarea

Pandispan cu frisca

Postat de: ela in Prajituri

Punem ananasul la scurs intr-o sita. Mixam frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam laptele condensat si mai mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam bucatile...Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo/Zserbo

Postat de: timea in Prajituri

Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar. Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana,...Citeste continuarea

Pasca cu branza si caramel

Postat de: ela in Dulciuri

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea

Prajitura in 3 culori

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

BLAT: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu...Citeste continuarea

Pasca cu branza de vaci si ciocolata.

Postat de: Ksenya in Prajituri

Incepem cu aluatul, punem toate ingredientele intr-un castron si facem o coca pe care o dam la frigider invelita cu o folie, pentru 35 minute. Intre timp pregatim umplutura : Amestecam cu...Citeste continuarea

Pasca cu ciocolata

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Mod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea. 2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde....Citeste continuarea

Prăjitură „tăvălită” cu...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi blatul. Am separat albusurile de galbenus. Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul. Am adaugat galbenusurile...Citeste continuarea

Pasca cu ricotta

Postat de: nadea68 in Dulciuri

La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min. Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina...Citeste continuarea

Pistruiata

Postat de: babi5 in Prajituri

Se  separa  albusul de galbenus ,apoi intr-un castron  se bate bine  albusul  pina  devine  tare  se  adauga zaharul vaniliat si o  cana  de...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ciuperci si gogosari

Postat de: angyb in Pui

Caliti pulpele de pui in un pic de ulei de masline ,dupa care adaugati ceapa si gogosarul taiate julien pana cand se inmoaie .Adaugati ciupercile si vinul alb si lasati sa fiarba pana cand acesta...Citeste continuarea

Piersici cu dulceata

Postat de: alexa_elena in Prajituri

Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem...Citeste continuarea

Paste cu ton si sos de ardei

Postat de: Elena_Daria in Spaghete

Spaghetele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 8-10 minute. Le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem sub un jet de apa rece. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Ardeii ii...Citeste continuarea

Pavlova la pahar

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Pentru bezele batem bine albusurile cu un praf de sare adaugand treptat cate putin zahar si pudra de migdale; cand spuma a devenit sticloasa si nu cade din bol,in tava unsa cu unt si hartie de...Citeste continuarea

Pajitura cu blat de nuca si crema...

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

BLAT: Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate în vin cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore.  Cartofii și morcovii se...Citeste continuarea

Pasca napoletana

Postat de: Poliana in Dulciuri

Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si mozzarella

Postat de: angyb in Pui

Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-un pic de ulei de masline ,adaugam pieptul de pui taiat marunt .Lasam sa se rumeneasca dupa care adaugam ciupercile si  vinul alb si lasam sa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu lamaie si ghimbir

Postat de: Sidy in Pui

Inlaturam pielita de pe pulpe si le taiem in doua. Condimentam pulpele cu condimentele de pui si le punem intr-o tava unde am pus putin ulei de masline. Ceapa verde si usturoiul curatate, le...Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de: angyb in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam branza de vaci cu crema de branza ,galbenusurile si zaharul. Adaugam untul topit ,faina, grisul si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Pizza cu tofu Inedit

Postat de: Dya in Pizza

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si uleiul, drojdia dospita (amestecata cu zaharul) si framantam un aluat potrivit, pe care il  invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu crema de...

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

BLAT: Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina...Citeste continuarea

Pasca cu aluat de cozonac (reteta...

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

In primul rand ne acupam de aluat. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu doua linguri de faina, turnam apoi putin lapte si omogenizam bine pentru a obtine maiaua. Lasam maiaua sa creasca...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu smantana - Reteta...

Postat de: dariadeea in Pui

Cum se prepara Pulpe de pui cu smantana - Reteta savuroasa si usor de pregatit Am spalat pulpele de pui si le-am portionat in 2. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoare si...Citeste continuarea

Pasca de ciocolata

Postat de: oana_d in Prajituri

Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei. Se...Citeste continuarea

Papricas de cartofi

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

In cratita cu ulei incins calim ceapa, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, ardeiii taiati suvite, 1lingurita de sare, 1-2 cani cu apa cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba incet cu...Citeste continuarea

Pastrav si ciupercute la gratar

Postat de: Adinacarla in Pastrav

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul"...Citeste continuarea

Pulpe de pui picante cu salsa de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină...Citeste continuarea

Prajitura de vis

Postat de: postavaru in Prajituri

Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput. Mixam albusurile cu un praf de sare iar...Citeste continuarea

Prajitura Alba ca zapada

Postat de: Geanina87 in Prajituri

Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul...Citeste continuarea

Pasca dietetica

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, iar peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii...Citeste continuarea

Penne cu piept de pui,ciuperci si...

Postat de: Alina26 in Penne

Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta la fiert.Cand s-a fiert punem la scurs si o clatim cu apa rece. Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de...Citeste continuarea

Păstrăv la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Păstrăvii eviscerați și spălați bine se condimentează cu sare și piper. Ciupercile tăiate feliuțe subțiri și ceapa verde tăiată mărunt se amestecă într-un castron și se...Citeste continuarea

Păstrăv prăjit

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Păstrăvii se curăță, se spală bine apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper. Se presară făină, câte o lingură pe fiecare parte,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]