Prajitura Dobra

de amayrya in Prajituri, 8 Mai 2013 | 29245 vizualizari

 

O prajitura super buna. La mine in familie este o traditie sa facem aceasta prajitura de sarbatori. Tin sa precizez NU SE INSIROPEAZA ABSOLUT NIMIC, NICI MACAR BLATURILE DE CACAO.

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao
  • jumatate pachet unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite amoniac dizolvat in apa calda
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Foaie mijloc
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 pachet unt sau margarina
  • esenta rom
  • un pachet nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobra:

Coca cu cacao se imparte in doua adica se fac doua foi si se coc pe dosul unei tavi

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul se amesteca din nou pana se topeste acesta apoi se adauga si galbenusurile si iar se amesteca pana cand se incorporeaza si acestea. La final se adauga cele 6 linguri de faina si se incorporeaza fara a se forma cocoloase. Se pune in tava, tava in prealabil se unge cu putin ulei si se pune o foaie de copt pentru a ne ajuta sa putem scoate pandispanul mai usor. Se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, atat cat este nevoie in functie de cuptorul fiecaruia.

Atat foile cu cacao cat si foaia de mijloc se lasa la racit , intre timp se face crema.

Se pune laptele la fiert, se pune zaharul ( o cana si jumatate de zahar, am masurat cu o cana de ceai) cand da in fiert se adauga 10 linguri de faina in ploaie si un pachet de unt sau margarina amestecandu-se incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, se lasa la foc mic amestecand incontinuu aproximativ 2 - 3 minute. Apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom si optional nuca de cocos.

Dupa ce s-a racit crema se pune intr-o tava prima foaie de cacao se intinde primul strat de crema , apoi se pune pandispanul si iar se adauga un strat de crema si apoi cealalta foaie cu cacao. In final se adauga deasupra prajiturii doua pliculete de zahar vanilinat

Nu se consuma imediat deoarece foile de cacao intitial sunt tari ulterior se inmoaie datorita cremei.

Eu am invatat de la mama mea ca dupa ce am asamblat prajitura sa o pun cu tot cu tava intr-o punga si sa o pun la frigider. Se taie a doua zi si va reiesi o prajitura minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

GJ203702390 1

14.10.2013, 08:23

amayrya 1

15.10.2013, 00:17

Nico, paharul nu are mai mult de 150 ml. Cu acelasi pahar se masoara si apa si cantitatea de zahar.

felyxa 1

20.01.2015, 08:50

o fac si eu cu urmatoarele diferente, foile sunt albe, blatul cu cacao, ung foile cu gem de caise, foaie, crema, blat insiropat usor, crema si ultima foiae unsa cu gem si asezata cu gemul peste crema, data la frigider pana a doua zi si pudrata cu zahar sau grilaj din ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si budinca de vanilie