Desert rulada cu smochine si unt de arahide

de costi7hector in Prajituri, 16 Oct 2019 | 2948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri apa rece,
  • 75 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci,
  • 100 g smochine,
  • 75 g coacaze,
  • 100 g unt de arahide,
  • 1 ou,
  • 50 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu smochine si unt de arahide:

Se pregateste blatul pentru rulada astfel: Se sparg ouale in vasul robotului, se adauga apa si se amesteca cca.1 minut, la viteza maxima. Se adauga zaharul si se amesteca pentru inca 3 minute.

Apoi se amesteca făina, amidonul și praful de copt, se adauga in vasul robotului si se amesteca la viteza mica,pana se omogenizeaza.La sfarsit se adauga cacaua si se mai amesteca circa 1 minut. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se toarna aluatul uniform, apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10-12 min.Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o bucată de hârtie de copt. Se unge suprafața cu apă rece și se lasa la răcit timp de 10 minute. După aceasta se îndepărteaza hârtia de copt de pe suprafața lui și se ruleaza sub formă de ruladă (cu tot cu hârtia, pe care l-am răsturnat). Se lasa la racit complet.

Intre timp se pregateste umplutura. Se mixeaza branza de vaci cu untul de arahide si cu zaharul. Se adauga oul, se mixeaza, apoi se adauga smochinele si la sfarsit coacazele, amestecand usor cu o lingura.Se desface blatul racit si se unge cu crema de branza.Se ruleaza in forma de rulada si se inveleste in hartie de copt. Se da la rece pentru o ora. Pentru glazura: se marunteste ciocolata, se pune intr-o punga de plastic si se scufunda in apa fierbinte pana se topeste. Se glazureaza rulada taind un coltisor al pungii.

Se serveste cu pofta alaturi de o cafeluta sau un ceai cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu smochine si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si bezea