Desert prajitura cu visine

de Aletta in Prajituri, 28 Mar 2017 | 8598 vizualizari

 

Reteta cu nr 100 ! 
Reteta aceasta este din cartea Jamillei, foarte buna prajitura. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 200 g smantana sau iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie ( dupa gust)
  • 10 g praf de copt

In plus:

  • 300 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

Modul de pregatire este relativ scurt, mai mult dureaza coacerea.

Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, sarea. 

Ouale le-am batut ca la omleta, am adaugat esenta de vanilie, uleiul.

Se adauga in mijlocul fainii, se omogenizeaza bine, apoi se adauga si iaurtul grecesc. 

Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina, deasupra se adauga visinele.

Se coace 50 minute, la 170-180 grade C.

Se face testul scobitorii. 

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta cu hartie de copt

2

visinele se pot inlocui cu prune sau piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Aletta 1

29.03.2017, 15:06

multumesc frumos tuturor

mihaelar63 1

05.04.2017, 16:41

Felicitari pentru cele 100 de retete

Aletta 1

06.04.2017, 00:07

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta