Pasca cu branza dulce

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 7708 vizualizari

 

Mie imi place pasca traditionala cu blat de cozonac, asa ca am framantat aluat de cozonac! Am facut si doi cozonaci, unul cu prune uscate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80g drojdie
  • 500ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg branza de vaci
  • 300g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce:

Se pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele.

Cand aluatul a crescut se intinde o foaie subtire, 3-4 mm, si se pune intr-o tava unsa cu margarina.

Se taie marginile care depasesc tava. (mai frumos ca mine)

Se pune branza intava si se niveleaza frumos si uniform.

Se intoarce marginea foii de aluat peste compozitia de branza si se unge cu galbenus de ou.

Se poate pune pe margine si impletitura si alte figuri, dar mie imi place simpla.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate si se lasa la racit.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Cand se scoate din cuptor branza este moale dar se intareste prin racire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza fara aluat