
publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Sandwich cu "inimioare"
Decupam miezul de la o felie de paine in forma de inimioare. Pe cealalta felie de paine o ungem cu crema de branza. Taiem doua felii de salam, o felie de cascaval, si le decupam mijlocul tot in forma de inimioare. La fel procedam si cu castravetele pe care il taiem pe lung, astfel...
Placinte impletite, cu dovleac
Pentru aluat , punem untul intr-un vas pe foc incet si il lasam sa se topeasca, apoi punem jumatate din cantitatea topita intr-un bol, iar peste cealalta jumatate de pe foc punem uleiul si o mana de faina. Amestecam bine sa nu faca faina cocoloase apoi ridicam vasul de pe foc si il lasam la...
Prajitura cu iaurt si mere, la multicooker
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea, folosind telul, adaugam treptat zaharul si batem energic pana se intareste compozitia, apoi incorporam pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular pentru a nu se lasa compozitia. La final...
Spaghete cu zacusca si ton, la multicooker
Punem uleiul de masline in vasul aparatului, adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt. Cuplam aparatul la sursa de curent, apasam butonul MENU si selectam programul FRY, apoi apasam butonul COOKING TIME si selectam 5 minute, dupa care apasam butonul START. Mestecam cu spatula din dotare...
Sandwich floare
Am luat o paine mare din aceea la metru si am taiat doua felii atat cat am putut de subtiri. De la o felie am decupat o parte din miez, astfel incat in interiorul ei sa pt aseza floarea din legume. Legumele, spalate si sterse, le-am taiat rondele, la fel si miezul de lapte. Am uns prima...
Peltea de gutui si mere
Am spalat foarte bine gutuile cu buretele de vase pentru a indeparta definitiv puful de pe ele. Le-am curatat coaja si am indepartat cotoarele. Pulpa am folosit-o la dulceata si gem. Merele spalate si ele le-am taiat in sferturi. Am pus intr-o oala de 8 L cojile, cotoarele gutuilor si...
Negresa la Multicooker
Pentru blat: am pus intr-un vas, ciocolata maruntita, untul si uleiul si am pus vasul pe aragaz la foc mic. Am mestecat continuu cu o spatula de lemn pana cand s-au diluat si s-au omogenizat ingredientele, apoi am dat vasul deoparte de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia, doar putin,...
Omleta la multicooker
Mi-am pregatit aparatul conform instructiunilor "Inainte de prima utilizare". Inainte de conectarea la sursa de curent, am pregatit toate ingredientele. Am taiat ceafa feliute mici, am taiat ceapa rondele, ciupercile le-am scurs de zeama si le-am tocat marunt, am batut ouale cu...
Cozonac floare, cu nuca si finetti
Recomandat este ca toate ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Faina trebuie cernuta de doua ori pentru a deveni pufoasa. Incepem cu maiaua: intr-un bol frecam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana la lichefiere, folosind o lingura de...
Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie
Pentru aluat: frecam untul cu zaharul si sarea pana devine spumos, adaugam pe rand si omogenizam: oul, uleiul, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam un aluat putin moale, dar nelipicios, de fapt asa ne dam seama cand nu mai trebuie faina, ca aluatul...
Paine cu amestec de faina si malai
Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie sa fie fiert complet, doar cateva minute. Intr-un bol...
Prajitura cu branza si orez
Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute. Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a...
Muschiulet de porc impletit
Feliem fiecare bucata de muschiulet de porc in trei, dar lasam cate un capat intreg si batem usor cele trei felii cu ciocanul de snitele. Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care ungem fiecare felie de muschiulet. Feliem sunculita cat de subtire putem. Usturoiul il...
Ciuperci umplute, in sos dulce-picant
Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam si spalam legumele si le tocam solzisori. Punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si...
Pernute crocante din mamaliguta
Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde. Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini. Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele,...
Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)
Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie. Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute. Pentru blatul...
Trigoane cu mere
Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co compozitie ca o smantana de groasa cu care vom unge aluatul. Peste cele 9 linguri de unt, racite, adaugam...
Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Pentru clatite: am frecat oul cu sare, am adaugat laptele rece, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am inceput sa prepar clatitele intr-o tigaie cu diametrul de 22 cm, punand cate 1 polonic de aluat in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei. Am copt fiecare clatita cate...
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata
Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Amestecam otetul cu oregano, busuioc si cimbru si il punem intr-un vas cu...
Macrou in sos de rosii si usturoi
Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu hartie de copt. Ungem pestele cu putin ulei de masline, presaram sare si piper si il asezam in tava....
Minipizza
Pentru aluat: intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam masa si rasturnam aluatul pe masa unde incepem sa framantam picurand si ulei in maini pana cand aluatul...
Pizza Calzone
Pregatim aluatul in felul urmator: punem laptele la incalzit, frecam drojdia cu zaharul intr-un bol, pana la lichefiere si adaugam laptele caldut in care dizolvam sarea. Adaugam putin ulei si incepem sa incorporam faina si malaiul amestecand cu o spatula de lemn. Apoi framantam aluatul pe masa de...
Clafoutis cu prune
Frecam ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat, apoi adaugam smantana, laptele si treptat faina. Tapetam o forma de tarta cu unt, punem 2/3 din compozitie si dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade. Intre timp scoatem samburii la prunele spalate si scurse si le pudram...
Pizza cu coronita de carnati
Pregatim un blat pufos: frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si o mana de faina. omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, apoi amestecam oul cu uleiul, le adaugam peste maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina....
Pate de casa, din ficat de pui
Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte. Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta. Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea. Adaugam sare si foi...
Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata
Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am...
Spirale din foietaj cu branza si chimen.
De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-din-foietaj-cu-branza-41259.html Branza sarata o dam pe razatoare sau o pasam cu furculita si o amestecam cu branza dulce. Adaugam o parte din semintele de chimen si un ou si omogenizam. Intindem o foaie din pachetul de...
Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun
Cum se prepara Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun Pentru blat: frecam oul cu zahar si sare, adaugam uleiul, iaurtul si faina cu praful de copt. Omogenizam, ungem o forma de 30 cm cu ulei si punem blatul in ea si il nivelam. Scoatem samburii la masline si le feliem...
Snitele de pui picante
Spalam pieptul de pui, il feliem subtire si batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Presaram sare peste ele si le lasam la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam piper, oregano si putin ulei si frecam bine...
Pizza rapida
Pentru blat: frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam ketchup-ul, uleiul, laptele si faina cu praful de copt. Omogenizam si rasturnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm, unsa in prealabil cu putin ulei. Pentru umplutura: feliem salamul, cascavalul si muschiul, taiem...