
publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata
Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza. Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare. Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se...
Salata de ciuperci cu maioneza
Separam palariutele ciupercilor de codite si curatam palariutele de pelicula protectoare(daca se curata, la mine s-au curatat imediat). Spalam ciupercile si coditele bine, sa nu ramana nisip sau alte impuritati printre razele ciupercilor ca altfel o sa rontaim in timpul servirii. Rupem...
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza
Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure. Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti. Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine. Frecam drojdia cu zaharul pana la...
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca
Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara. Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti. Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua...
Chec in trei culori
In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul. Eu intotdeauna folosesc telul cand bat albusurile, nu-mi place cum se bat cu mixerul. Deci, separam...
Prajitura cu nuca si gem de prune
Nu am retinut gramajul unui plic de garant pentru aluaturi dospite, dar era indicat pentru 375 g faina. Pentru aluat, frecam untul impreuna cu untura si zaharul pana la diluarea zaharului(eu obisnuiesc sa folosesc lingura de lemn). Adaugam galbenusurile, sarea, nuca macinata, apoi apa...
Rondele picante, din foietaj cu ketchup si chimen
Dezghetam aluatul de foietaj, dar nu definitiv(eu l-am pus langa calorifer si in 10 minute a fost gata de preparat). Intindem foile de aluat(atat cat se intind ele, nu fortam). Ungem fiecare foaie cu putin ketchup, eu am preferat sa pun dulce si sa adaug condimente, dar se poate pune un...
Prajitura cu foi si dovleac
Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are rabdare), eu il trec prin robot, dar nu il maruntesc de tot. Dovleacul l-am cantarit curatat. Punem...
Legume asortate si carne de porc in aspic
Im punga de legume am avut: mazare, morcov, fasole verde si ardei. Mi-au iesit 4 portii de piftie simpla si 4 mai micute cu legume. Punem un vas cu 5 l apa la fiert. Portionam piciorul de porc astfel incat sa aiba loc in oala il spalam bine si il introducem in apa cand aceasta atinge...
Prajitura cu visine si crema de ciocolata
Pentru blatul n. 1 , batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam treptat faina amestecata cu cele doua linguri de cacao si praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de...
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue
Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza. Am...
Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval
Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam. Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet....
Prajitura cu crema de vanilie si frisca
Pentru cele patru foi de aluat procedam in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase(eu folosesc o lingura de lemn). Apoi adaugam pe rand: uleiul, laptele si apa minerala si introducem mixerul in functiune...
Salata asortata cu maioneza si ceapa caramelizata
Punem cartofii in coaja, spalati bine, la fiert intr-un vas cu apa cat sa-i acopere. Ii lasam pe foc pana se patrund bine la testul cu furculita, cam 35 de minute. Intre timp pregatim otetul balsamic, pentru ca trebuie sa se imprieteneasca bine ingredientele folosite la acesta....
Omleta cu jumari, ceapa rosie si paine toast
Batem ouale, intr-un bol, cu putina sare. Adaugam o lingurita de mustar si una de lapte si omogenizam. Tocam ceapa solzisori. Taiem felia de paine in patru parti. Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si asezam in ea ceapa, jumarile si painea. Punem tigaia pe foc...
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca
Separam albusurile de galbenusuri si punem cate un praf de sare peste ambele. Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, iar cand se intaresc bine picuram apa minerala si batem in continuare, apoi incepem sa incorporam galbenusurile, incet, amestecand circular cu telul. Adaugat...
Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt
Pregatim mai intai ficatul de pui pentru ca dureaza mai mult. Punem un vas cu apa pe foc si putina sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul spalat si lasam sa dea in doua trei clocote, apoi scurgem apa si clatim ficatul cu putina apa calduta. Intr-un alt vas...
Jumari de porc
In zona noastra se foloseste pentru jumari 3/4 din grasimea porcului, iar din 1/4 se face sunca. Se taie grasimea curatata de sorici in fasii subtiri de 4 cm, iar fasiile se taie in cuburi cu laturile cam tot de 4 cm fiecare, cu aproximatie. Se pun cuburile intr-un vas, se presara sare...
Guguluf de post cu gem de prune si nuca
Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul). Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei. Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul....
Fulgi de ovaz cu mere si scortisoara, la Multicooker
Spalam si feliem marul, fara a-l decoji, doar inlaturam cotorul. Punem fulgii de ovaz in recipientul multicookerului. Adaugam stafidele spalate, merele feliate, sarea si scortisoara si le amestecam. Punem apa peste ingrediente, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul STEW...
Orez cu lapte la Multicooker
Punem orezul spalat si scurs in vasul multicookerului si adaugam apa. Selectam programul FRY pentru 25 minute. Separat pe foc incalzim laptele in care am adaugat sarea si zaharul mestecam pana la topirea acestora. Dupa 5 minute, orezul va absorbi cantitatea de apa si adaugam...
Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre
Preparare Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre Intr-un bol, se freaca ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se lichefiaza, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa si esenta de portocala, apoi incepem sa incorporam faina amestecata cu bicarbonatul. Amestecam totul in bol, apoi...
Friptura de pui in bere fara alcool, la Multicooker
Spalam si portionam carnea de pui in bucati mai micute sa o putem invarti in vasul multicookerului. O lasam la scurs apoi c condimentam. Punem uleiul in vasul aparatului, conectam aparatul la sursa de curent, apoi setam programul FRY pentru 10 minute. Dupa doua minute adaugam carnea si o...
Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker
Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START. Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam...
Placinta impletita cu carnati
Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta. Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa. Scurgem ciupercile de zeama si le tocam...
Tocanita de cartofi cu carne de porc la Multicooker
Inainte de a porni aparatul, pregatim toate ingredientele. Spalam carnea, o portionam in cubulete si o condimentam cu sare si piper. Curatam, spalam si tocam marunt legumele. Punem uleiul in vasul aparatului si setam programul FRY pentru 10 minute. Dupa 1-2 minute adaugam carnea si o...
Risotto cu ardei copt, la Multicooker
Am avut un pui de la tara din care am preparat si friptura si supa, asa ca am folosit supa si la orez. Ardeiul copt l-am avut la congelator. Spalam orezul si il lasam in apa pana pregatim restul ingredientelor. Luam doua linguri de grasime din supa, dupa ce s-a ridicat la suprafata, si...
Ostropel de pui cu ciuperci, la Multicooker
Inainte de a conecta aparatul la sursa de curent, pregatim toate ingredientele. Spalam carnea de pui, o portionam in bucati mai mici pentru a le putea praji uniform si o condimentam cu sare si piper. Curatam ciupercile de pelicula de deasupra(optional), le spalam, le rupem cozile si le...
Friptura de vitel la Multicooker
Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund. Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute. Apasam...
Ciulama de pui la Multicooker
Spalam puiul si il transam. Presaram sare si condimente peste el. Tocam ceapa marunt. Usturoiul il curatam si il tocam rondele. Punem uleiul in vasul multicookerului si conectam aparatul la sursa de curent. Apasam butonul MENU si selectam programul FRY, iar de la butonul COOKING TIME...