Pernute crocante din mamaliguta

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 15804 vizualizari

 

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare.
A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute crocante din mamaliguta:

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie din cea veche si destul de tare.

2

Se pot condimenta dupa gustul fiecaruia.

3

Focul trebuie sa fie intens in timpul prajirii, altfel vor absorbi uleiul si devin gretoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:03

arata grozav ...o sa incerc si eu reteta

mihaelar63 1

05.11.2013, 09:24

Place !!

claudiaO 1

12.02.2014, 09:15

interesanta reteta de rontanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si carnaciori