M-am hotarat sa scot din meniurile noastre pateul cumparat, la cate am citit despre el, asa ca am dat startul la retetele de pate, de casa.
Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte.
Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta.
Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea.
Adaugam sare si foi de dafin si lasam sa fiarba mai mult de o ora la foc mediu pana scade supa aproape de tot.
Decojim rosia, o adaugam in robot impreuna cu zaharul, putin piper macinat, oregano si busuioc si o facem pasta.
Adaugam pasta peste ficat catre finalul fierberii acestuia, apoi strecuram ficatul, dar nu aruncam zeama si il trecem prin robot impreuna cu branza topita si ketchup.
Scoatem pasta rezultata din robot cu ajutorul unei linguri si o trecem intr-un bol.Aici lucram cu mixerul.
Mixam picurand din zeama oprita pana ajungem la consistenta dorita, adica sa fie tartinabil pateul.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
1
Daca nu folositi supa de pui, picurati ulei de masline in timpul fierberii sau in timpul mixarii.
2
Se mao poate adauga ketchup si mustar.
3
Se poate inlocui branza topita cu unt.