Pateu de ficat

de Catalina L in Ficat, 3 Iul 2020 | 4022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr de ficat de pui
  • 1 ceapa Roscoff
  • 3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou fiert tare
  • 1 morcov fiert
  • 50 gr de unt moale (saut unt cu patrunjel si usturoi cum am pus eu)
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.

Sotati-le bine in uleiul incalzit.

Spalati si curatati bine ficatul.

Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.

Puneti sare si lasati sa fiarba 15 minute.

Scurgeti ficatul si adaugati-l la ceapa si usturoi impreuna cu morcovul taiat rondele.

Reveniti impreuna 5 minute. Mixati totul impreuna cu oul fiert .

Adaugati sare, piper, boia de ardei dupa gust.

Amestecati, veti obtine o pasta neteda.

Lasati sa se raceasca si intindeti-o pe un film in forma de dreptunghi.

Puneti deasupra untul moale si rulati.

Faceti un rulou imbracat in film alimentar , inchideti si rulati bine capetele.

Dati la rece cel putin 2h.

Serviti-l dupa gust , taiati-l rondele frumoase si serviti cu o salata verde sau de cartofi si sfecla ca mine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]