publicat la 18.01.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 25.08.2014
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
sardine cu legume(buğulama)
Se curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun restul de legume iar la final lamaia taiata felii sarea piperul,frunzele de dafin şi cimbrul.Se acopera...
Cornulete cu mere,nuca şi stafide
se curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele scurse de zeama dupa 5-6 minute se adauga stafidele,smochinele,zaharul ,scortişoara şi nucile...
Salata portugheza (roşii aperitiv)
Ouale se fierb tari şi se taie pe din doua. Roşiile se scobesc. In fiecare roşie se aşeaza cate o jumatate de ou, se pune cate o bucata de sardina, se pune maioneza şi se orneaza cu patrunjel verde.
Ardei umpluti
Ardeii se curata,se taie capacele şi se spala; Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei); Ceapa se toaca marunt; Verdeturile se spala şi se toaca marunt; Intr-un bol amestecam carnea cu orezul,verdeturile tocate,ceapa şi...
Clatite cu crema de avocado şi conopida
Clatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema: Avocado se curata, se zdrobeşte cu furculita şi se stropeşte cu zeama de la ½ de lamaie;...
Legume la cuptor cu garnitura de orez
Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute); se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele; se pun legumele ın tava ptr.cuptor ,tava se acopera cu folie de aluminiu ş ise da la cuptorul...
Sardine cu sos de roşii la cuptor
Peştele se curata (inclusiv de capete ) şi se spala; Cepele arpagic se curata ; Roşiile şi ustoroiul se curata de coaja şi se dau prin razatoare; Intr-un vas se amesteca roşiile cu usturoiul adaugandu-se pe rand sarea,cimbrul,mararul ,piperul şi uleiul de masline In vasul...
Maioneza din avocado
Avocado se curata de coaja se taie felii şi se paseaza cu mixerul adaugandu-se zeama de lamaie ptr. a nu se ınnegri; Ceapa şi usturoiul se curata se se toaca marunt. Ouale se fierb se se toaca marunt; Se amesteca avocado,ceapa,usturoiul,ouale şi se mixeaza adaugandu-se uleiul...
Sendvis semafor
Se taie marginile la feliile de paine; Cu un capac se decupeaza 3 cercuri pe una dintre felii; Cealalta felie se unge cu unt şi se presara cu caşcaval; Se pune peste felia unsa cealalta felie decupata; In primul cerculet se pune ardeiul roşu,ın urmatorul se sparge oul de...
Fasole cu carnati de oaie
Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore; Morcovul şi telina se curata şi se dau pe razatoare; Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt; Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se...
Tarta cu dovlecei şi branzeturi
Dovlecelul şi ceapa arpagic se curata şi se dau pe razatoare; Se calesc ın ulei de masline pana se ınmoaie;se adauga smantana batuta cu galbenuşurile şi branzeturile;se mai lasa pe foc aprox.2 min. Se lasa aceasta compozitie la racit; Faina şi untul rece se framanta,se adauga...
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei
Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie; Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul; Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai...
Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca Varza se toaca fideluta; roşiile se curata de coaja şi se toaca; ceapa se toaca Carnea şi jumarile se prajesc 2-3 minute;se adauga ceapa; dupa 2-3 minute adaugam varza,sarea,piperul,cimbrul şi dafinul; Se acopera cratita...
Prajitura cu struguri
Se bat ouale cu zaharul(pana se topeşte zaharul);se adauga iaurtul şi smantana(3-5 min.mixer);dupa care se adauga uleiul (ıncet ca la maioneza),praful de copt,zaharul vanilat( ın ploaie) şi coaja de lamaie. La sfarşit se adauga faina cernuta( ın ploaie) putin cate putin. Se pune...
Zacusca de gogoşari
Gogoşarii se curata şi se taie cubulete; Intr-o cratita se ıncinge uleiul; Se calesc gogoşarii pe rand şi se scot pe şervete absorbante pentru a se elimina excesul de ulei; In uleiul ramas se adauga pe rand otetul,muştarul,zaharul,,sarea,piperul şi frunzele de dafin; Se da...
Ghiveci cu creveti
Crevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala; Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu prosoape de bucatarie) şi se prajesc aprox.5-6 minute. Se adauga ceapa şi usturoiul se mai prajesc...
Salata de vinete
Pe un fund de lemn se toaca vanata coapta ;ın timpul tocarii se adauga usturoiul şi sarea(nope sper ca ati ınteles :P ) Dupa: se toaca ardeiul copt şi ceapa(peştişori) Roşia curatata de coaja se toaca şi ea :) Intre-timp tocam şi ardeiul iute(puneti şi voi dupa gust) Se pun...
Carne de vita cu vinete la cuptor
se bat doua oua carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos. se scoate carnea pe o farfurie vinetele se curata se taie bastonaşe. se bat celelalte doua oua...
Salata de fasole verde cu maioneza şi usturoi
fasolea se curata se spala, se curata şi se fierbe ın apa clocotica cu sare. se scoate,se scurge şi se pune ın apa rece ptr. a-şi mentine culoarea. se pune la scurs. fasoalea se toaca marunt cu cutitul. se pregateşte o maioneza dintr-un galbenuş de ou crud,sare şi usturoi...
Conopida pane
conopida se desface buchetele; ıntr-un vas se pune apa cu sare la fiert;cand apa da ın clocot se adauga conopida se lasa 5-6 minute se scoate şi se pune la scurs. batem ouale,adaugand pe rand parmesanul,faina,sarea,piperul şi patrunjelul. dupa ce s-a scurs conopida se da prin...
Chiftele din legume cu sos de iaurt şi menta
legumele se dau prin razatoare,se scurg; se adauga cele doua linguri de faina,ouale,branza sfaramata,verdeata şi condimentele; se amesteca bine ingredientele ,se acopera cu folie de plastic şi se lasa sa se odihneasca. se formeaza chiftelele cu mana uda şi se prajesc ın ulei ıncins...
Galete cu nutella
Se mixeaza ouale ıntregi cu putina sare; Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ; Se mixeaza pana se obtine un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite. Se ıncinge forma ,se unge cu ulei şi cu o lingura...
aripoare picante pe pat de sare
aripile de pui se amesteca cu condimentele şi se dau la rece ptr.minium 2 ore; ıntr-o tava se pune hartie de copt,peste hartia de copt se pune sarea grunjoasa. se aranjeaza aripoarele peste sare şi se da tava la cuptorul pre-ıncalzit(180 de grade)ptr.35-40 de minute
Ciorba de perişoare
Morcovul şi telina se dau pe razatoare;restul legumelor se toaca cubulete. Legumele (morcovul,telina,ceapa,ardeiul şi roşiile)se calesc ın putin ulei;se adauga aprox.un litru şi jumatate de apa fierbinte. Se lasa sa dea 2-3 clocote. Se formeaza perişoarele cu mana umeda şi se...
Tarta cu crema de lamaie
Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul. Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min. Ptr.marmelada :ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga...
Oua pe pat de legume cu mortadela
Se caleşte usturoiul,adaugandu-se pe rand ardeiul,ciupercile,mortadela,roşiile curatate de coaja şi taiate cubulete; Se calesc aprox.5-7 min. Se fac cuiburi ın cratita cu legume şi se sparg ouale şi se adauga sarea şi piperul; Se acopera cu capac şi se lasa pana sunt gata...
Cartofi inabuşiti cu coaste de miel
Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de miel se ınabuşa ın ceaun ımpreuna cu condimentele pana devine frageda
Supa de fasole verde cu kaizer
Kaizerul se taie feliute şi se prajeşte ıntr-o lingura de ulei;se scoate kaizerul pe o farfurie;ın aceeaşi tigaie se adauga morcovul care se caleşte 2-3 minute Se adauga ceapa şi usturoiul se mai calesc 1-2 minute, dupa care se adauga fasolea verde;se mai lasa la calit 2 min.,dupa care...
Orez de vara
Se toaca zarzavaturile dupa preferinta; se ıncinge uleiul şi se caleşte morcovul aprox. 5-6 minute. Se adauga ceapa, se caleşte 2-3 minute. Se adauga ardeiul (se mai caleşte 2-3 minute), se adauga roşiile (2-3 minute se calesc). Se adauga ciupercile iar ın final orezul ( se repeta...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana şi dulceata de mure
Reteta de preparare a papanasilor Branza,ouale,grişul,coaja rasa de lamaie,zaharul se amesteca; Se adauga bicarbonatul şi faina şi se framanta.Aluatul trebuie sa fie un pic mai tare;daca mai este nevoie se mai adauga faina. Se da aluatul obtinut la rece ptr.30 de minute Se formeaza...