publicat la 14.04.2019
publicat la 13.09.2015
publicat la 30.08.2015
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Bruschete picante cu roşii ulei de masline şi busuioc
Se taie pâinea în formă de triunghi sau orice formă doriţi. Se aranjează pe o tavă şi se dă la cuptor să se rumenească. Între timp se taie roşia cubuleţe şi se amestecă cu pasta de ardei iute, busuiocul, sarea şi piperul după gust. Se scoate pâinea...
Omletă cu brânză şi roşii
Sotăm cârnaţul, apoi adăugăm ceapa rondele. Batem ouăle, adăugăm sare şi piper. Turnăm ouăle peste ceapă şi cârnaţ. Cu ajutorul unei tăvi răsturnăm omleta cu partea nefăcută în tigaie. Când este gata răsturnăm omleta pe un platou, presărăm...
Limonadă
Într-o carafă punem frunzuliţele de mentă, zahărul tos şi zahărul vanilat. Răzuim puţină coajă de lămâie, apoi stoarcem lămâia în carafă. Adăugăm apa, iar cu o lingură de lemn amestecăm toate ingredientele. Punem limonada astfel obţinută la...
Foi cu miere de albine, cremă de griş şi dulceaţă de piersici
Foile Se amestecă zahărul cu mierea, oul, untul şi laptele apoi se pune la foc mic şi se amestecă uşor cu telul până aproape dă în clocot. Se ia de pe foc şise adaugă praful de copt amestecat cu făina. Se lasă la răcit puţin apoi se împarte în...
Dulceaţă de cireşe negre
Curăţăm cireşele de codiţe şi le spalăm bine. Scoatem samburii din ele şi le amestecăm cu zahărul. Lăsăm să stea de azi pe mâine. A doua zi punem cireşele, să fiarbă la foc mic. Vom spuma din când în când dulceaţa. Scoatem 2 linguri de gem...
Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune
Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare. Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină,...
Ouă scoţiene
Fierbem 6 ouă tari. Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat. Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în...
Suc proaspăt de fructe
Se curăţă fructele şi se taie în bucăţi mici. Se introduc în storcătorul de fructe şi se extrage sucul din ele. Sucul obţinut se pune într-o cupă pe care o decorăm cu fructe. Poftă bună!
Plăcintă bătrânească cu brânză şi smântână (pe plită)
Procedăm la fel ca şi la cele cu cartofi, într-un bol punem făina facem o adâncitură turnăm apa cu sarea şi frământăm bine. Lăsăm aluatul sa se odihnească 15 minute. Amestecăm brânza cu puţină sare şi o dăm la o parte. Împărţim...
Plăcintă bătrânească cu cartofi (pe plită)
Fierbem cartofii în coajă cu apă şi sare, apoi îi scurgem şi-i lăsăm la răcit. Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, apoi turnăm apa şi sarea, frământăm bine până obţinem un aluat potrivit. Lăsăm aluatul să stea aprox....
Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci
Pregătim tocăniţa astfel: tăiem legumele cubuleţe, apoi le sotăm puţin în ulei încins. Tăiem carnea în bucăţi măricele (ca sa nu se topeasca prea tare), apoi o punem în tigaie alături de legume şi o sotăm puţin, adăugăm boiaua şi stingem totul cu apă,...
Pogăci cu gem de gutui
Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor. Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute....
Desert prajitura cu Finetti şi frisca
Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm bine cu praful de copt şi lăsăm de o parte. Batem albuşurile spumă tare, adăugăm treptet zahărul şi sarea. Turnăm gălbenuşurile peste albuşurile bătute spumă tare, apoi încorporăm puţin câte puţin făina....
Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici
Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până devine un aluat omogen. Punem uleiul să se...
Salată de cuscus cu maioneză şi degeţele din piept de pui
Fierbem cuscusul în apă cu sare, după care îl stoarcem şi-l spălăm cu apă rece. Tăiem castraveţii şi gogoşarii cubuleţe. Fierbem 2 ouă, gălbenuşul de la un ou îl punem într-un bol pentru maioneză iar albuşul împreună cu celălalt ou fiert le...
Pacheţele din clătite cu brânză biscuiţi şi gem
Pregătim clătitele astfel: într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc, punem drojdia fărâmată, 50 ml lapte, 50 ml apă, 2 linguri zahăr şi lăsăm la înflorit. Când a înflorit frumos introducem şi celelalte ingrediente, amestecăm bine...
Fusilli cu piept de pui
Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe mici, după care încingem uleiul şi le sotăm puţin. Spălăm carnea o ştergem cu un prosop absorbant, apoi o tăiem şi pe ea cubuleţe şi o punem peste legume la sotat. Când s-a rumenit puţin stingem cu apă, adăugăm pasta de...
Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată
Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Topim untul şi îl punem la răcit. Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele. Încorporăm făina şi...
Plăcintă cu mere
Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc adăugăm drojdia, 100 ml apă călduţă şi sarea, mestecăm bine şi lăsăm până înfloreşte drojdia. După ce am observat că drojdia este înflorită suficient, mai turnăm restul de apă călduţă şi...
Pizza Andromeda
Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute. După ce a înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina, puţină sare şi frământăm. Când este gata adăugăm 80 de g ulei călduţ şi mai...
Prăjitură Trio
Blatul Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile le batem spumă tare, treptat...
Cartofi la cuptor
Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru. De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe. Într-o cratiţă punem cartofii, uleiul, delikatul, sarea, piperul după gust, boiaua, cimbrul şi rozmarinul....
Paella
Curăţăm şi tăiem legumele cubuleţe. Tragem legumele la tigaie, apoi adăugăm carnea tăiată şi ea cubuleţe. Punem putină apă si lăsăm să fiarbă până este pătrunsă carnea pe jumătate. Adăugăm orezul şi treptat apa şi colorantul. Asezonăm cu sare, piper şi...
Dulceaţă de afine
Fructele rămase de la siropul de afine, le vom folosi la dulceaţă. Punem circa 1 l de apă, peste fructe, adaugam zahărul şi lăsăm dulceata la fiert. Amestecam în continuu, ca sa nu se lipească. Când este aproape gata punem salicilul şi mai lăsăm să dea...
Sirop de afine
Curăţăm afinele de frunzuliţe şi impurităţi, le spălăm bine, apoi punem peste ele sarea de lămâie şi amestecăm cu mâna. Acoperim cu apă şi le lăsăm să stea aşa până a doua zi. Stoarcem siropul rezultat cu ajutorul unui strecurător. Punem siropul la...
Dulceata de corcoduşe
Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine. Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Fierbem dulceaţa la foc potrivit. Încercăm dulceaţa pe o farfurie,...
Dulceaţă de vişine cu zmeură
Scoatem sâmburii din vişine, apoi le amestecăm cu zmeura şi zahărul. Presărăm sarea de lămâie deasupra fructelor. Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute. Amestecul de fructe îl punem într-o oală la foc potrivit, amestecând continuu....
Caşcaval de casa
Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza. Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer, amestecând în continuu cu o lingură de lemn, astfel vom scoate grăsimea din lapte. Strecurăm...
Milkshake din căpşuni banane şi kiwi
Punem fructele într-un bol înalt, luăm blenderul şi paserăm până obţinem o pastă. Turnăm laptele peste fructele blendate, apoi punem miere de albine şi amestecăm bine. Turnăm milkshake-ul în 2 cupe şi decorăm cu bucăţi de fructe şi frunzuliţe de mentă.
Alioli
Alioli Într-un vas înalt blendăm 4 căţei de usturoi, adăugăm albuşurile, după care punem ulei puţin câte puţin până devine un sos cremos. Blendăm în continuare adăugând cele două linguriţe de suc de lămâie. Alioli cu...