Pizza Andromeda

de botcrina in Pizza, 29 Dec 2013 | 6009 vizualizari

 

Am fost zilele trecute la o pizza şi am comandat din lista de meniu Pizza Andromeda, mi-a plăcut foarte mult şi m-am gândit să încerc şi eu. Acea pizza conţinea mai puţine ingrediente(ciuperci, piept de pui, mozarela, boabe de porumb, ketceap), dar eu am ales să pun mai multe ingrediente, pentru un gust mai bogat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie de 20 g
  • 1 linguriţă zahăr
  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 1 piept de pui
  • 100 g salam
  • 100 g porumb dulcedin conservă
  • 100 g măsline
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 calup brânză telemea de vacă
  • 1 calup caşcaval afumat
  • 1 castravete
  • 1 gogoşar
  • 500 g ketceap
  • 200 g muştar
  • sare, piper după gust
  • 3 ouă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Andromeda:

Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute.

După ce a  înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina, puţină sare şi frământăm.

Când este gata adăugăm 80 de g ulei călduţ şi mai frâmântăm puţin.Cu restul de ulei vom unge tăvile pentru pizza.

Lăsăm la crescut aproximativ 30 de minute.

Între timp pregătim ingredientele pentru pizza.

Tăiem cubuleţe pieptul de pui fiert înainte, apoi tăiem salamul felii, apoi tăiem cubuleţe castravetele şi gogoşarul, desfacem conserva de ciuperci şi porumbul dulce.

Întindem aluatul, după care îl aranjăm în tavă, deasupra întindem ketceap, muştar, apoi presărăm castravete, gogoşar, ciuperci, piept de pui, salam, boabe de porumb, măsline, sare, piper după gust, brânză şi caşcavalul afumat.

Deasupra din loc in loc punem ou bătut şi încă puţin ketceap.

Dăm la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade, aproximaiv 30 de minute.

Poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

se serveşte caldă

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Andromeda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza pufoasa si aromata