Dulceata de corcoduşe

de botcrina in Dulceata / Gem, 15 Iul 2013 | 6575 vizualizari

 

Am zis să încerc să fac dulceaţă de corcoduşe şi a ieşit foarte foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduşe
  • 3 kg zahăr
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 lingură salicil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduşe:

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine.

Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Fierbem dulceaţa la foc potrivit.

Încercăm dulceaţa pe o farfurie, dacă prinde o pojghiţă pe deasupra este gata, adăugăm salicilul şi mestecăm bine.

Punem în bocane, închidem cu capacele şi le lăsăm până a doua zi la dust în haine.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

16.07.2013, 11:03

Stiu ca este foarte buna

Cris2711 1

16.07.2013, 20:27

super

botcrina 1

16.07.2013, 20:59

multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse galbene