Dulceata de corcoduşe

de botcrina in Dulceata / Gem, 15 Iul 2013 | 6762 vizualizari

 

Am zis să încerc să fac dulceaţă de corcoduşe şi a ieşit foarte foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg corcoduşe
  • 3 kg zahăr
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 1 lingură salicil
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de corcoduşe:

Scoatem sâmburii din fructe, punem zahărul peste ele şi amestecăm bine.

Presărăm sarea de lămâie deasupra, ca sa nu oxideze fructele.

Lăsăm să stea cu zahărul aproximativ 30 de minute.

Fierbem dulceaţa la foc potrivit.

Încercăm dulceaţa pe o farfurie, dacă prinde o pojghiţă pe deasupra este gata, adăugăm salicilul şi mestecăm bine.

Punem în bocane, închidem cu capacele şi le lăsăm până a doua zi la dust în haine.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduşe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine cu zmeura si menta