Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 5667 vizualizari

 

Sunt delicioşi!

 

INGREDIENTE

  • 1200 g brânză dulce
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă de piersici
  • frişcă lichidă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici:

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm bine până devine un aluat omogen.

Punem uleiul să se încingă bine.

Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.

Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.

De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.

Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.

Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.

Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi

2

eu am folosit frişcă în loc de smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu glazura de ciocolata