publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole batuta
Fasolea se pune la inmuiat cu cateva ore inainte de a o fierbe. Punem fasolea la fiert schimband apa de 2 ori. Ultima data adaugam morcovul curatat si 1 ceapa curatata, sare si lasam sa fiarba. Cand este fiarta scurgem de apa si lasam sa se raceasca iar cand s-a racit le pisam cu blenderul (eu...
Pate de ficat de pui
Ficatul se spala si se pune sa fiarba in clocot. Calim ceapa si usturoiul in untul topit. Adaugam ficatul si lasam sa se caleasca impreuna. Adaugam vinul, condimentele si 100 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade lichidul. Lasam sa se raceasca dupa care il pisam cu blenderul iar la final adaugam...
Cheesecake cu dulceata de capsuni
Sfaramam biscuiti cat mai fin si amestecam bine cu untul, margarina si zaharul vanilat. Dam la frigider 10 minute. Crema- amestecam branza cu smantana si cu zaharul pudra. Adaugam esenta si sucul de compot. Amestecam bine si adaugam frisca iar la sfarsit adaugam plicul de gelatina dizolvat...
Bilute cu gem de prune
Sfaramam biscuitii fin si amestecam cu esenta de rom. Dizolvam zaharul pudra, zaharul vanilat si apa pe baie de aburi, iar la sfarsit adaugam cacao. Rasturnam peste biscuiti si amestecam. Facem bilute, le turtim si adaugam in mijloc un picut de dulceata. Strangem compozitia inapoi bine si formam...
Desert la pahar
Dam biscuitii prin razatoare. Punem margarina la topit, apoi rasturnam peste biscuiti. Amestecam si adaugam esenta si plicul de zahar vanilat. CREMA 1- amestecam crema de branza cu esenta, zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam frisca si dam la frigider 10 minute. CREMA 2-...
Rulada cu nuca de cocos
Sfaramam biscuiti cat mai fin apoi adaugam untul si esenta de rom. Adaugam cacaoa si laptele treptat pana se formeaza o compozitie care sa nu fie prea moale. Dam compozitia 15 minute la frigider. Intre timp facem crema. Amestecam bine plicurile de zahar vanilat cu zaharul pudra si untul pana...
Cosulete cu budinca
Amestecam faina cu praful de copt dupa care adaugam untura. Adaugam zaharul, sarea, esenta si plicul de zahar vanilat. Amestecam si treptat adaugam apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la frigider jumatate de ora. Intre timp pregatim budinca conform instuctiunilor de pe plic....
Pizza cu cascaval Delaco
Aluatul -amestecam faina cu sarea,zaharul,drojdia. Adaugam smantana si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit cca 15 min(cat pregatim ingredientele pentru umplutura). Taiem ardeii feliute,cascavalul il dam...
Sarmale cu ciuperci
Ceapa o tocam si o calim in putin ulei,adaugam morcovul dat prin razatoare,ardeiul tocat,ciupercile curatate si tocate marunt(eu le-am dat prin robot). Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam pasta de tomate,1 cana de apa si orezul(spalat si scurs bine). Potrivim de sare si...
Cartofi taranesti
CartofIi ii curatam si ii taiem in cuburi. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand s/a incalzit adaugam cartofiI ii lasam sa se prajeasca putin. Adaugam 1-2 cani de apa si lasam sa fiarba amestecam din cand in cand. Cand aproape a scazut apa adaugam ceapa,usturoiul tocat,mararul,sarea si piperul dupa...
Paine
Amestecam faina cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul drojdia dizolvata in putina apa si amestecam. Adaugam iaurtul si treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim coca in bucati egale formam suluri din...
Tarta cu prune si dulceata
Amestecam toate ingredientele uscate. Amestecam galbenusul de ou si smantana adaugam faina, untul si incepem sa framantam o coca nelipicioasa si dam la rece cca 1 ora. Intindem coca intr-o foaie rotunda. Asezam in forma si adaugam 3 linguri de dulceata, prunele din compot scurse bine si fara...
Minitarte cu caramel
Amestecam ingredientele uscate, dupa care adaugam untul, ouale batute si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Invelim coca intr-o folie de aluminiu si dam la frigider 30 minute. Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam cercuri mai mari ca forma la tarta. Asezam foile in forma de tarta...
Cornulete cu rahat
Amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi untura si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa calduta si framantam o coca nelipicioasa. Lasam la dospit cca 30 minute. Intre timp taiem rahatul bucati (eu...
Placinte cu branza
Amestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca elastica si nelipicioasa.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta. Acoperim vasul si lasam la...
Tocanita de ceapa cu pulpa de porc
Carnea se spala si se taie bucati. Se prajeste in uleiul incalzit dupa care le scoatem pe un servetel absorbant. In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa sa se caleasca putin, ardeiul tocat, rosiile tocate marunt si lasam sa se caleasca putin impreuna, dupa care adaugam pasta de tomate...
Macrou la grill
Pisam usturoiul si adaugam zeama de lamaie,uleiul,si condimentele dupa gust. Amestecam dupa care bucatile de peste spalate si sterse cu un servetel de bucatarie. Acoperim vasul si lasam cca 30 min. Incalzim tigaia grill(eu am uns/o putin cu ulei) adaugam bucatile de peste si prajim pe ambele...
Fasole galbena scazuta
Fasolea o spalam bine. Tocam ceapa si usturoiul si le lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam fasolea cu doua cani de apa calda si sare dupa gust. Cand scade apa si daca fasolea nu este fiarta mai adaugam putina apa si lasam sa fiarba. Cand este gata fiarta o mai lasam cca 10...
Chiftele marinate
Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata scursa de apa. Adaugam morcovul si cartoful dat prin razatoare si scurse bine. Dupa adaugam usturoiul pisat,patrunjelul,ouale si restul de condimente si amestecam bine. Cu mana uda formam chiftele care le prajim in baie de ulei pe ambele partie iar...
Briose de cacao cu glazura de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar si cu un praf de sare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul, plicurile de zahar vanilat si cacaoa. Amestecam compozitia de galbenusuri cu albusurile batute spuma. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si...
Ciuperci umplute
Curatam ciupercile si le spalam dupa care le stergem,rupem piciorusele de la ciuperci si le tocam marunt(eu le/am tocat cu robotul).Ceapa si usturoiul il tocam marunt dupa care le calim in putin ulei.Adaugam morcovul dat prin razatoare,ciupercile tocate,carnea si lasam sa se caleasca...
Tort cu budinca de vanilie
Blatul-mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o crema. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Amestecam crema de galbenusuri cu faina dupa care incorporam spuma de albusuri cu miscari usoare.Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de...
Tort diplomat
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Punem vasul cu crema de galbenusuri pe baie de aburi si treptat adaugam peste galbenusuri lapte si amestecam continuu pana se ingroasa.Plicurile de gelatina le facem conform datelor de pe plic.Dupa ce am terminat de...
Mazare cu aripioare de pui in sos
Spalam aripioarele si le punem la fiert.Dupa ce au fiert un pic aripioarele adaugam mazarea scursa de apa si le lasam sa fiarba un colocot impreuna.Intr-o tigaie preparam sosul calind ceapa,curatata si taiata,cu uleiul.Treptat adaugam faina,2 cani cu apa,lingura de zarzavat si amestecam continuu...
Gogosi cu branza
Intr-un castron amestecam faina cu sarea si zaharul.Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa.Adaugam untul moale,iaurtul si restul de ingrediente si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca intr-un loc calduros. intr.un...
Piept de pui cu nuca de cocos
Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper, dupa care il trecem prin nuca de cocos.Asezam bucata de carne in tava unsa cu ulei si dam la cuptor cca 30 min. Eu am servit cu piure de cartofi
Cartofi cu pastrama la cuptor
Cartofii ii curatam si ii taiem felii mai groase. Amestecam toate ingredientele dupa care le amestecam cu cartofi. Asezam cartofii in tava si adaugam peste ei untul taiat bucati mici,o cana de apa(daca este nevoie adaugam mai multa) si bucatile de pastrama deasupra cartofilor .Acoperim...
Cartofi copti la cuptor
Cartofi ii fierbem in apa cu sare cat sa intre furculita in ei dupa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca bine. Ii curatam de coaja si ii taiem in doua daca sunt prea mari. Eu cu o forma de facut fursecuri am taiat formele. Am asezat o felie de bacon am...
Ficatei cu gusa
Ficateii ii spalam(si ii curatam daca e cazul),adaugam laptele peste ei si dam cratita la frigider 30 min. Ceapa si usturoiul le curatam si tocam marunt. In tigaie adaugam putin ulei si rasturnam ceapa o lasam sa se caleasca putin,dupa care adaugam usturoiul si gusa taiata felii. Lasam...
File de cod
Pestele il spalam bine si il stergem cu un prosop de bucatarie,amestecam toate ingredientele intr-un bol,trecem bucatile de cod prin amestecul de faina si prajim in uleiul incins,le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant