Cornulete cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 25 Ian 2013 | 13196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • drojdie cat o nuca sau 1 plic de drojdie uscata
  • coaja de lamaie
  • cca 600 g faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie data prin razatoarea mica, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi untura si incepem sa framantam. Adaugam treptat apa calduta si framantam o coca nelipicioasa. Lasam la dospit cca 30 minute.

Intre timp taiem rahatul bucati (eu inainte il dau prin zahar pudra sau faina).

Intindem o foaie rotunda si cu o farfurie decupam si taiem triunghiuri. Asezam bucatile de rahat pe partea mai lata si repetam pana terminam. Dam tava la cuptor cca 15 minute pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit le trecem prin zahar pudra 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat