Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.
Spalam borcanele si le lasam la scurs.
Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.
La fiecare borcan punem cate 2 linguri de zahar.
Umplem cu apa borcanul si le infiletam capacele.
Intr-o oala mare punem pe fundul ei o carpa si asezam borcanele. Agitam borcanul inainte de a-l pune ca sa se dizolve mai bine. Dupa ce am asezat, adaugam apa peste ele cat sa le acopere bine.
Dam la foc mediu. Din momentul cand apa incepe sa fiarba, le mai lasam 10 min si le scoatem cu grija din apa.
De fiecare data cand punem alt rand de borcane la fiert adaugam alta apa in oala.
Dupa ce am scos borcanele din oala le asezam intr-o patura cu capacul in jos. Le invelim bine si le lasam asa trei zile.