Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se...
Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza.
Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca...
Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc detasabil de tort se asaza pe un platou. Se asaza biscutii si se netezesc bine. Compozitia se da la...
Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de capsuni, Peste acesta, se adauga 1,5 l apa. Se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se pune la fiert. Se...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.
Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si...
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.
Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se...
Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat.
Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent.
Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se...
Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului...
Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale.
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si...
Foaia se lasa la decongelat in frigider.
Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza.
Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai intinde putin cate putin fiecare patrat si in mijloc, se pune cate o lingurita din compozitia de mai...
Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine.
Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata...
Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta...
O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.
Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se...
Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular....
Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se...
Blat: Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final,...
Blatul: Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie.
Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga...
Faina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat.
Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul. Peste aceasta parte lichida, se adauga partea uscata si se amesteca bine. Se adauga otet, se...
Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece.
Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema crescuta. Adauga...
Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.
Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine....
Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.
Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul....
Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se lasa la fiert pana cand capata consistenta. Poate fi si incercat. Compozitia nu este...
Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.
Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se...
Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine.
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare...
Intr-un bol se pune iaurtul. Se adauga semintele de chia. Se incorporeaza simplu si usor cu o lingurita. Se adauga fructele uscate ( cca o lingura rasa) si mierea. Se amesteca si se lasa cca 20 minute. Semintele de chia se vor hidrata si preparatul va capata consistenta.
Pentru mine, am...
Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos.
Din acest moment adaugam ouale, unul...
Pune branza intr-un bol si amestec-o cu zaharul. Pune ouale. Omogenizeaza. Se poate folosi cu succes un tel manual. Adauga praf de copt, zaharul vanilat si faina. Omogenizeaza. Adauga laptele dulce. La final adauga si uleiul si amesteca bine.
Pregateste tigaia de clatite si purcede...
Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele.
Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum.
Adauga...
Albusurile se bat spuma cu sarea. Aduga uleiul, mixeaza, pune laptele, mixeaza. Scoate telurile mixerului si adauga lingura cu lingura faina. Omogenizeaza cu un tel manual. Adauga zaharul tos si scortisoara.Amesteca usor.
Pune o tigaie pe foc, picura putin ulei si cu un polonic (ca sa...
Partea uscata: faina se amesteca cu sare, praf de copt si zahar.
Partea umeda: iaurtul se amesteca cu un tel manual cu ouale, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Partea umeda se pune (dintr-o data) peste partea uscata si se omogenizeaza destul de bine cu...
Desert tort in doua culori
Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se...
Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao
Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza. Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca...
Desert cheesecake cu capsuni
Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc detasabil de tort se asaza pe un platou. Se asaza biscutii si se netezesc bine. Compozitia se da la...
Sirop concentrat de capsuni
Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de capsuni, Peste acesta, se adauga 1,5 l apa. Se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se pune la fiert. Se...
Desert tort cu crema caramel si visine
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si...
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se...
Desert cozonac fara framantare
Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent. Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se...
Desert prajitura de primavara
Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului...
Desert prajitura cu merisoare
Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si...
Desert foietaj cu gem de mure si nuca
Foaia se lasa la decongelat in frigider. Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza. Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai intinde putin cate putin fiecare patrat si in mijloc, se pune cate o lingurita din compozitia de mai...
Desert tort de biscuiti ( de post)
Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine. Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata...
Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata
Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta...
Budinca de cozonac panettone
O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite. Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se...
Crema de zahar ars cu mere
Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular....
Prajitura cu gem de mure si bezea
Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se...
Tort cu aroma de cafea si crema de portocale
Blat: Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final,...
Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii
Blatul: Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga...
Prajitura de post cu fructe
Faina, cacaua, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca separat. Tot separat se amesteca cafeaua proaspat preparata, impreuna cu zaharul, se adauga uleiul. Peste aceasta parte lichida, se adauga partea uscata si se amesteca bine. Se adauga otet, se...
Prajitura cu ciocolata (fara coacere)
Ganache: toaca ciocolata si pune-o intr-un bol. Incalzeste frisca pana la puncttul de fierbere adaug-o peste ciocolata, adauag zaharul pudra si amesteca pana se topeste toata ciocolata. Crema se da la rece. Mixeaza bine ouale cu zaharul pana ce rezulta o crema crescuta. Adauga...
Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe
Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine....
Prajitura Lamaita
Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa. Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul....
Gris cu lapte si dulceata de capsuni
Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu putina sare, zahar, zahar vanilat si untul. Cand se incalzeste putin se adauga grisul ,"in ploaie". Se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se lasa la fiert pana cand capata consistenta. Poate fi si incercat. Compozitia nu este...
Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii
Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final. Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se...
Pasca fara aluat
Branza dulce a fost nevoie sa fie framantata putin, adica maruntita bine-bine. Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, bine. Acestea se pun peste branza si se omogenizeaza. Se adauga untul ( care a fost adus la temperatura camerei), se amesteca pana la incorporare...
Budinca de iaurt cu chia si fructe uscate
Intr-un bol se pune iaurtul. Se adauga semintele de chia. Se incorporeaza simplu si usor cu o lingurita. Se adauga fructele uscate ( cca o lingura rasa) si mierea. Se amesteca si se lasa cca 20 minute. Semintele de chia se vor hidrata si preparatul va capata consistenta. Pentru mine, am...
Tort Boston
Untul se aduce la temperatura camerei. Cand este suficient de moale, se taie cuburi si se pune intr-un bol. Cu mixerul se aereaza putin, dupa care incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine, pana acesta se dizolva si untul devine cremos. Din acest moment adaugam ouale, unul...
Mini pancakes cu branza dulce
Pune branza intr-un bol si amestec-o cu zaharul. Pune ouale. Omogenizeaza. Se poate folosi cu succes un tel manual. Adauga praf de copt, zaharul vanilat si faina. Omogenizeaza. Adauga laptele dulce. La final adauga si uleiul si amesteca bine. Pregateste tigaia de clatite si purcede...
Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara
Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele. Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum. Adauga...
Clatite din albusuri, cu scortisoara si umpluturi diverse
Albusurile se bat spuma cu sarea. Aduga uleiul, mixeaza, pune laptele, mixeaza. Scoate telurile mixerului si adauga lingura cu lingura faina. Omogenizeaza cu un tel manual. Adauga zaharul tos si scortisoara.Amesteca usor. Pune o tigaie pe foc, picura putin ulei si cu un polonic (ca sa...
Pancake cu ciocolata
Partea uscata: faina se amesteca cu sare, praf de copt si zahar. Partea umeda: iaurtul se amesteca cu un tel manual cu ouale, uleiul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Partea umeda se pune (dintr-o data) peste partea uscata si se omogenizeaza destul de bine cu...