Blat: Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final, ouale intregi si galbenusurile. Dupa ce au fost amestecate bine in aluat, se adauga laptele batut. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute. Se incearca cu scobitoare. Este un blat de tort umed.
Crema: sucul de la 5-6 portocale se stoarce bine. Galbenusurile se amesteca cu zaharul foarte bine pana ce rezulta o crema, se adauga amidonul si se incorpozeaza bine, dupa care se toarna putin cate putin sucul de portocale pana la amestecare completa. Crema se pune pe foc si se fierbe. Cand este gata, se da de-o parte si se pune peste aceasta 50 g de unt. Se amesteca bine pana la incorporare completa. Se da la rece. La final, inainte de a pune crema pe foile de tort, crema se mixeaxa cu alte 50 g de unt (adus la temperatura camerei) pana rezulta o crema aerata.
Intr-o cratita, se pune frisca lichida la incalzit (fara a ajunge sa fiarba) si in aceasta se pune la topit ciocolata alba. Se omogenizeaza bine si se la rece.
Siropul: 2 linguri de zahar se caramelizeaza , se adauga apa. La final, se pune esenta de cafea.
Asamblare: Blatul se taie in trei. Pe fiecare foaie de tort insiropata, se pune crema de portocale si ciocolata alba pana la ultima foaie care se acopera cu crema de portocale in strat mai subtire, se acopera cu ciocolata alba. Se orneaza.
1
Am adus oarece modificari retetei originale: in loc de rom, am pus esenta de rom, bicarbonatul de sodiu a fost inlocuit cu praf de copt, iaurtul cu lapte batut si cafeua solubila cu cafeaua pregatita.