Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau.
Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am...
Ouale si zaharul se mixeaza bine pana ce devin o crema si cresc ca volum. Se adauga uleiul, se omogenizeaza si iaurtul si se incorporeaza si el.
Faina impreuna cu praful se copt se amesteca si se adauga lingura cu lingura, amestecand de jos in sus. Se adauga aromele si bobitele de...
Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se...
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita....
Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.( eu am ales sa pun si hatie de copt intrucat forma mea are mici imperfectiuni). Se da tava la rece cca...
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea...
Mod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz.
Crema :...
Mod de pregatire:
Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor),...
Batem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura...
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam...
Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute.
Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra.
Crema de...
Siropul pentru piscoturi: 3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit.
Cremea de ciocolata ( ganache): frisca ( 300ml) se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia...
Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele.
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul...
Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o...
Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.
Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se...
Intr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios, omogen.
Din acest aluat portionam gramajoare in care formam mici adancituri, in care punem gem...
Untul si laptele se pun la incalzit. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si o lingura de apa, putina esenta rom , pana se albesc si cresc ca volum. Se adauga treptat laptele cu untul, se omogenizeaza. Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecului de...
Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam...
Aluatul:
Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se...
Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se...
Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina...
Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin,...
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam.Adaugam oul si amestecam din nou. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Dupa...
Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute.
Pregatim tigaia de clatite. O punem la...
Prunele se lasa la decongelat si cand sunt pregatite se pun in tava unsa, se presara zahar si scortisoara peste ele. Intre timp pregatim si aluatul. Simplu si rapid. Oua intregi se bat bine cu zaharul pus in mai multe etape. Adaugam praful de copt si vanilia. Cand zaharul este topit adaugam...
Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele. Intr-o tava...
Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun pe foc. De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca...
Untul se pune la topit impreuna cu cicolata. Cand s-au topit adaugam zaharul vanilat,un praf de sare, zaharul si mixam bine. Punem compozitia la racit si cand a indeplinit aceasta conditie adaugam ouale rand pe rand si mixam. Adaugam praful de copt si cacaua si mixam. Adaugam apa minerala,...
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Cand aluatul este gata se intinde intr-o...
Tarta cu branza si iaurt
Aluatul: Untul este dat pe razatoare si se amesteca cu faina si sarea. Se adauga praful de copt, smantana si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Aluatul va fi tinut la rece cca 30 minute. Eu l-am tinut cateva ore, nu i-a facut niciun rau. Crema: intr-un bol am amestecat branza si iaurtul, am...
Briose cu visine si caise
Ouale si zaharul se mixeaza bine pana ce devin o crema si cresc ca volum. Se adauga uleiul, se omogenizeaza si iaurtul si se incorporeaza si el. Faina impreuna cu praful se copt se amesteca si se adauga lingura cu lingura, amestecand de jos in sus. Se adauga aromele si bobitele de...
Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone
Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se...
Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze
Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita....
Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze
Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.( eu am ales sa pun si hatie de copt intrucat forma mea are mici imperfectiuni). Se da tava la rece cca...
Amandine
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea...
Prajitura cu foi si ciocolata
Mod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. Crema :...
Prajitura in foi de napolitana
Mod de pregatire: Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor),...
Chec din albusuri cu cacao
Batem alusurile impreuna cu un praf de sare foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura...
Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam...
Tarta cu crema de vanilie si piersici
Aluatul: intr-un bol amestecam faina cu untul, praful de sare, praful de copt, zaharul. Adaugam galbenusurile, apa. Amestecam pana la omogenizare .Va rezulta un aluat pe care-l vom tine la rece cca 20 minute. Piersicile despicate sunt usor crestate si pudrate cu zahar pudra. Crema de...
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)
Siropul pentru piscoturi: 3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. Cremea de ciocolata ( ganache): frisca ( 300ml) se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia...
Prajitura pufoasa cu visine
Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele. Aluatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul...
Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)
Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se...
Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o...
Chec cu cacao si banane ( de post)
Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala. Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se...
Fursecuri cu gem de prune ( de post)
Intr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios, omogen. Din acest aluat portionam gramajoare in care formam mici adancituri, in care punem gem...
Prajitura desteapta cu cacao
Untul si laptele se pun la incalzit. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si o lingura de apa, putina esenta rom , pana se albesc si cresc ca volum. Se adauga treptat laptele cu untul, se omogenizeaza. Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecului de...
Bavareze cu ciocolata si alune
Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam...
Gomboți cu prune
Aluatul: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se...
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata cu mascarpone
Blatul : albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se...
Prajitura cu crema de portocale
Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina...
Prajitura cu blat de cacao, crema de mure si ciocolata
Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin,...
Cosulete cu crema de vanilie si ciocolata
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam.Adaugam oul si amestecam din nou. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Dupa...
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300
Intr-un bol punem ouale. Le mixam bine pana cresc putin in volum. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana la topire. Punem laptele si apa, uleiul si omogenizam. La final adaugam faina si omogenizam. Lasam aluatul in frigider cca 30 minute. Pregatim tigaia de clatite. O punem la...
Prajitura cu prune
Prunele se lasa la decongelat si cand sunt pregatite se pun in tava unsa, se presara zahar si scortisoara peste ele. Intre timp pregatim si aluatul. Simplu si rapid. Oua intregi se bat bine cu zaharul pus in mai multe etape. Adaugam praful de copt si vanilia. Cand zaharul este topit adaugam...
Placinta greceasca ( adaptata)
Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele. Intr-o tava...
Gem de prune
Prunele se spala, se pun la scurs, cat permite timpul. Se spinteca si se pun in ceaunul pentru gemuri, magiunuri etc. Peste prune se pune un kilogram de zahar si se pun pe foc. De la inceput se adauga 100 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba. Din cand in cand se amesteca. Chiar daca...
Negresa cu ciocolata si piersici
Untul se pune la topit impreuna cu cicolata. Cand s-au topit adaugam zaharul vanilat,un praf de sare, zaharul si mixam bine. Punem compozitia la racit si cand a indeplinit aceasta conditie adaugam ouale rand pe rand si mixam. Adaugam praful de copt si cacaua si mixam. Adaugam apa minerala,...
Tarta cu crema de branza si ciocolata
Aluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora. Cand aluatul este gata se intinde intr-o...