Bavareze cu ciocolata si alune

de alilianaa in Prajituri, 4 Ian 2015 | 6814 vizualizari

 

Simplu de facut si atat de bune...

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 80 g ciocolata amaruie ( eu am folosit cu alune)
  • un plic gelatina
  • decor: bucatele de cicolata cu aluna
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareze cu ciocolata si alune:

Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba pana capata aspect de budinca nu foarte consistenta. Intre timp gelatina se pune la hidratat, se topeste  fara sa fiarba si se incorporeaza compozitiei in fir subtire, mixand continuu. 

Punem compozitia in forme si dam la rece pentru cateva ore bune ( 4-5 ore, cel putin). Eu am tinut formele peste noapte. 

Bavarezele se pot servi cu sosuri diferite ( de fructe, cicolata), fulgi de ciocolata etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareze cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata