Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 5334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao ( rase),
  • 2-3 linguri nuca,
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • un plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri,
  • 4 linguri rase amidon,
  • 700 ml lapte,
  • 8-10 linguri zahar ( in functie de cat vrem de dulce),
  • un plic de zahar vanilat si esenta vanilie ( cateva picaturi),
  • 175 g unt
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata
  • ( de oricate tip, dar de calitate),
  • o lingura de unt
  •  2 lingurite apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam procesul cu o lingura de lemn. Adaugam faina, pe rand, lingura cu lingura si amestecam de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Continuam sa adaugam aluatului praful de copt, cacao si nuca ( prajita si maruntita). Intr-o tava, punem foaie de copt, asezam aluatul si punem la copt pentru 40 de minute. Testul scobitorii arata daca s-a copt sau nu. 

Crema: intr-o cratita amestecam galbenusurile su zaharul bine, adaugam amidonul, praful de sare, zaharul vanilat. Dupa ce acestea au fost omogenizate bine, adaugam laptele putin cate putin si punem coompozitia pe foc.  Cand este gata, dam la rece. Untul este frecat spuma si dat la rece. La final se incorporeaza in crema de vanilie.

Glazura: tabletele de ciocolata impreuna cu untul se pun la topit pe baie de abur. La final se adauga apa. Omogenizam bine. 

Asamblare: Blatul cu cacao si nuca este pus pe un gratar/tava etc. Peste acesta se pune crema de vanilie si peste crema de vanile glazura de ciocolata. Daca se raceste se mai incalzeste putin. Lasam peste noapte prajitura la rece. Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:07

O prajitura super, super buna!

alilianaa 1

18.10.2015, 14:33

va multumesc pentru vorbele frumoase!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:04

delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata