Una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri este cea cu morcovi și cu nuci. Te cucerește cu gustul ei bun, cu textura umedă și crema delicioasă cu care este glazurată.
Pentru Prăjitura cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare ingredientele următoare: făină, ouă, zahăr, ulei, nuci, morcov, mascarpone, frișcă.
Cum se prepara Prăjitura cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensinile 20 x 30 cm.
Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare și mixează-le bine. Adaugă zahărul, esența de vanilie și de portocală și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă nucșoară și scorțișoară.
Adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și nucile măcinate și încorporează-le în amestec. La final, adaugă morcovul ras și amestecă până se omogenizează aluatul.
Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața.
Coace prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de aproximativ 35-40 de minute, în funcție de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți transferă pe un grătar de bucătărie.
Între timp, pregătește crema.
Pune într-un bol brânza mascarpone și zahărul și amestecă bine. Adaugă smântână lichidă și mixează bine până capătă consistență crema. Pune-o în frigider până o folosești.
După ce s-a răcit bine prăjitura, glazureaz-o cu crema de brânză și presară nuci măcinate.
Este o prăjitură foarte aromată și gustoasă.
Încearcă și rețeta de Prăjitură cu morcovi și ghimbir sau varianta de Tort cu morcovi și lămâie, un desert foarte aromat și gustos.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu morcovi, nuci și afine.