Prajitura cu foi si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 9401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi: 150 g unt,
  • 150 smantana 20% grasime,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua, un plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • o lingura suc de lamaie, 550-600 g faina
  • Crema: 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 200-220 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri amidon

Glazura: 100 ml frisca lichida, 150 g ciocolata amaruie Ornament: bobite de ciocolata

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Mod de pregatire:  Foi :   Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. 

Crema: Zaharul impreuna cu ouale se mixeaza pana obtinem  o crema. Adaugam amidonul , cacaua, un praf de sare si pe urma laptele putin cate putin. Omogenizam.  Punem compozitia pe foc si amestecam cand si cand pentru a nu se lipi. Adaugam ciocolata rupta in bucati, esenta de rom. Cand este gata crema o dam la o parte de pe foc si adaugam untul.  Amestecam pana ce crema incorporeaza tot untul. Aceasta crema ajunge sa umplem foille de mai sus, mai putin ultima foaie (partea de sus).

Glazura. Ciocolata se pune la topit cu frisca lichida. Cand este gata se da la rece. Cat este putin calda se intinde uniform peste prajitura. dam prajitura la rece. Ornam cu bombonici de ciocolata. 

De preferat este ca prajitura sa fie finalizata cu o zi inainte de servire, foile avand timp sa ,, traga". 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata