publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu jeleu de visine si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam...
Pandispan cu nuca de cocos si merisoare
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingua de apa minerala pana incorporam intreaga...
Fursecuri cu nuca si zahar tos
Untul (margarina), se amesteca cu: 2 oua, praf de copt, un praf de sare, 3 linguri pasta de macese, nuca macinata, zahar si smantana. Adaugam faina proaspat cernuta si obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucatele si vom forma cu mainile bilute dupa marimea dorita. Intr-un bol amestecam...
Prajitura cu prune si nuca prajita
Separam albusurile de galbenusuri. Peste fiecare punem cate 4 linguri de zahar. Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de roscove, apoi uleiul. Mixam pana obtinem o crema consistenta apoi adaugam pe rand cate o lingura...
Prajitura cu migdale si crema aromata
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare . Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam praful de copt si esenta de...
Fursecuri cu migdale si nuca de cocos
Untul/margarina trebuie sa fie la temperatura camerei sa putem lucra usor aluatul. Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam. (mai putin nuca de cocos si zaharul pudra) Vom obtine un aluat elastic din care vom forma bilute de marimea dorita,pe care le rostogolim prin nuca de...
Mere coapte
Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul. Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos. Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent. Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi...
Potcoave
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao. Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam. Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate...
Tort aromat
Prepararea blatului: -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar; -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala; -stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile...
Tort pentru 2014
Prepararea blatului: -separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu 100 gr zahar; -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala; -stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate, tot acum...
Coaja de portocala confiata
Curatam cojile de portocale de partea alba. Taiem partea portocalie in fasii foarte subtiri pe care le punem la fiert in apa rece intr-o craticioara. Apa se pune cat sa cuprinda intreaga cantitate de coji. Trebuie sa schimbam de 3 ori apa pentru a scoate gustul amar din cojile de portocale....
Prajitura Arlechin
Aluatul pentru foi se prepara clasic, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus,cu precizarea ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Obtinem un aluat elastic, pe care-l vom da pentru o ora la rece. Dupa scurgerea acestui timp scoatem de la rece aluatul, il impartim in 4, o...
Bulgarasi
Am separat ingredientele in ordinea in care am pregatit acesti bulgarasi deliciosi. In boluri separate am amestecat ingredientele, (incepand cu ingredientele umede, adaugandu-le pe cele uscate). Precizez ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca amestecurile sunt moi, le lasam...
Guguluf cu fructe confiate si scortisoara
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. Galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, scortisoara,adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala. Incorporam pe rand cate 1 lingura de faina si una de spuma de...
Chec de cacao cu stafide
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar pudra+praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie. Adaugam pudra de cacao, mai mixam 2-3 minute....
Fursecuri cu nuca si ciocolata
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra. Adaugam nuca macinata, ouale,mierea, praful de copt iar la final faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom tine cel putin o ora la rece. Dupa scurgerea acestui timp scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru...
Cornulete vanilate
Margarina am incalzit-o putin la microunde. Am adaugat zaharul, praful de copt,putina sare, zaharul vanilat,am amestecat cu mixerul pana am obtinut un amestec spumos. Am adaugat oul si am mixat inca 2-3 minute. Am pus faina, am dat mixerul deoparte si am framantat cu mana un aluat...
Turta dulce
Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un...
Prajitura desteapta cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte. Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar. Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de...
Guguluf cu fructe si nuci (de post)
Zdrobim bananele si clementinele la robot. Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati. Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura...
Prajitura cu crema de post
Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul. In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul. Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn. Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da tava...
Tarta cu mandarine
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala. Peste compozitia rezultata adaugam pe rand...
Chec cu nuca (din albusuri)
Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta renuntam la mixer in favoarea lingurii de lemn, adaugam cate o lingura de faina si amestecam usor pana...
Cozonac Rosenkrantz (de post)
Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand nu se mai lipeste de maini ne oprim cu framantatul. Intindem aluatul pe masa infainata, acoperim...
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300
Blatul se prepara dupa cum urmeaza: -separam albusurile de galbenusuri; -batem albusurile cu un praf de sare si 100 gr. zahar pana obtinem o spuma consistenta; -galbenusurile se mixeaza la viteza cea mai mare a mixerului cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi...
Cornulete de post
Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar. Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert. Punem si faina si...
Gogosi rapide
Amestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acum adaugam cele 2-3 linguri de ulei. Intindem aluatul pe masa de lucru, decupam gogosile...
Prajitura cu fructe si Ceva Fin
Preparam blatul cu o seara inainte dupa cum urmeaza: Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam separat cu cate 3 linguri de zahar. Peste galbenusuri adaugam zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi suc de lamaie, uleiul, apa minerala, apoi macul. Incorporam albusurile...
Fursecuri trio
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul,oul,sarea, iaurtul, praful de copt si esenta de lamaie. Adaugam faina si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic. Dam aluatul pentru cel putin 45 min. la rece. Dupa racirea aluatului il scoatem pe masa de...
Tort amandina
Preparam blatul in ziua precedenta evenimentului pentru care-l pregatim dupa cum urmeaza: -separam albusurile de galbenusuri; -batem albusurile spuma cu 100 gr zahar; -frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala; -stingem praful de copt in cativa stropi...