Fursecuri cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 8260 vizualizari

 

grozave acum, in prag de Craciun....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 300 g unt
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri cu miere de albine
  • un plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca 600-700 gr.)
  • Umplutura:
  • dulceata de gutui
  • gem de prune
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • bomboane de pom
  • diferite tipuri de bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra.

Adaugam nuca macinata, ouale,mierea, praful de copt iar la final faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l vom tine cel putin o ora la rece.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru si decupam fursecurile in formele dorite.

Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, le coacem la temperatura moderata pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit, lipim cate 2 fursecuri folosind un start de dulceata de gutui sau gem de prune.

Glazura o preparam la foc mic topind ciocolata in 4-5 linguri frisca lichida.

Ungem fursecurile cu glazura si deecoram cu bucati din bomboane de pom si bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi sau Ciucalai