Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Dulciuri

Cozonac pufos cu rahat si nuca

In Dulciuri la 7 Iun 2014

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!) Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10...

Rulada cu mascarpone,capsuni si mac

In Dulciuri la 4 Iun 2014

Albusurile se separa de galbenusuri. Peste albusuri+un praf de sare punem 3 linguri de zahar tos si batem albusurile spuma. Peste galbenusuri punem praful de copt, alte 3 linguri de zahar tos si zeama de la jumatate de lamaie, mixam amestecul pana isi dubleaza volumulsi capata consistenta...

Guguluf colorat (din albusuri)

In Prajituri la 2 Iun 2014

Batem spuma albusurile cu zaharul si praful de sare pana obtinem o spuma ferma si lucioasa, ca de bezele.Incorporam si praful de copt, apoi impartim spuma obtinuta in doua vase. In primul vas adaugam 1 lingura seminte de mac si 3 linguri de faina (amestecam usor cu o lingura sa nu se lase...

Lichiu cu gris si capsuni

In Dulciuri la 31 Mai 2014

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata. Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei. Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora. Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O...

Guguluf cu mascarpone si capsuni

In Prajituri la 31 Mai 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si zeama unei jumatati de lamai. Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...

Clatite din gris cu miere si unt

In Dulciuri la 30 Mai 2014

Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase. Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda...

Briose cu mac si lamaie

In Prajituri la 28 Mai 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele demac si zeama de la jumatate de lamaie. Cand isi dubleaza volumul,adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...

Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra

In Dulciuri la 25 Mai 2014

Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un castron. Adaugam zaharul, praful de copt, karobul,nuca prajita usor, ouale, kefirul, praful de sare. Amestecam toate aceste ingrediente, apoi adaugam atata faina cat este nevoie sa obtinem un aluat lipicios dar ferm pe care-l vom da la rece cel...

Prajiturele cu capsuni si mascarpone

In Prajituri la 18 Mai 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare . Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt  pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa minerala, mixand in continuu la viteza mica a mixerului. Incorporam...

Fursecuri imbracate in nuca de cocos si bombonele

In Dulciuri la 11 Mai 2014

Amestecam ingredientele umede cu cele uscate, obtinem un aluat elastic pe care-l lasam cca 30 minute la rece. Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam sub forma de bilute in mana, apoi le tavalim prin amestecde nuca de cocos si bombonele colorate si le...

Gnocchi aromati cu pesmet

In Dulciuri la 10 Mai 2014

Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte...

Chec aromat si glazurat

In Prajituri la 4 Mai 2014

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un praf de sare, apoi doua linguri de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma. Mixam apoi galbenusurile cu praful de copt, cu turmericul si celelalte doua linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam dulceata de caise, apa...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 4 Mai 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt  pana isi dubleaza volumul. Adaugam 3 linguri dulceata de caise, pudra de turmeric si zeama de la 1/2 lamaie. Adaugam rand pe rand cate o lingura de apa...

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura

In Prajituri la 27 Apr 2014

Salam de biscuiţi, reţetă transformata in prajitura Separam albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat em albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare . Galbenusurile le mixam cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt+pudra de roscove+esenta de rom ; dupa ce-si...

Salam de biscuiţi, reţetă cu fursecuri

In Dulciuri la 27 Apr 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu fursecuri Zdrobim fursecurile intre palme, adaugam sucul din compot, zaharul pudra si pudra de roscove. Mixam la viteza redusa, adaugam bobitele Goji, migdalele macinate, bucatele de ciocolata. Biscuitii populari ii rupem bucati si ii adaugam peste restul...

Gogosi de post cu pudra de roscove

In Dulciuri la 13 Apr 2014

Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei. Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia. Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic. Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea...

Prajitura trio glazurata

In Prajituri la 13 Apr 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase...

Mini savarine

In Dulciuri la 7 Apr 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam cate doua linguri de spuma de albus, una de pesmet, amestecam cu mixerul dar la viteza cea mai mica. Repetam operatiunea pana...

Cornulete de post cu pudra de roscove si rahat

In Dulciuri la 2 Apr 2014

Amestecam drojdia cu zaharul vanilat si praful de sare pana devine lichida. Adaugam pudra de roscove, apoi 1 cana de ulei+1 cana de apa minerala (la temperatura camerei). Punem faina peste amestecul de lichide si framantam un aluat elastic pe care-l lasam cca 1 ora la dospit in loc ferit de...

Tort cu ananas caramelizat

In Torturi la 30 Mar 2014

Curatam ananasul si il taiem felii / rondele groase de 1cm. Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas. Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie...

Tort cu sfecla rosie

In Torturi la 29 Mar 2014

Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort. Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare. Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug...

Fursecuri aromate si glazurate

In Dulciuri la 28 Mar 2014

Trecem nuca si coaja de portocala confiata prin robot. Amestecam untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul (+ zaharul vaanilat), apoi cu 2 oua intregi+1 albus,nuca macinata si coaja de portocala. La final adaugam faina, framantam totul cca 10 minute, intindem aluatul pe...

Chec cu nuca,migdale si seminte de rodie

In Prajituri la 19 Mar 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu 3 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar, praf de copt, un praf de sare pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala,esenta de migdale si nuca macinata, mixam la viteza mica a...

Cornulete cu rahat (de post)

In Prajituri la 16 Mar 2014

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida. Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata. Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde. Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor. Lasam aluatul la crescut cca...

Gogosi de post

In Dulciuri la 16 Mar 2014

Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida. Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min). Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de...

Foi Lica (reteta de post)

In Prajituri la 2 Mar 2014

Punem intr-o craticioara apa+ zahaul la foc mic si lasam sa fiarba cca 10 min. Adaugam margarina, nuca,fulgii de migdale, stafidele si pudra de karob. Lasam sa fiarba inca 5 minute. La final adaugam fulgii de ovaz si aromele, luam vasul de pe foc si continuam sa amestecam cu lingura de...

Pandispan cu briose

In Prajituri la 22 Feb 2014

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zaharul + praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam...

Rasturnata cu portocala si morcov

In Prajituri la 22 Feb 2014

Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja). Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii. Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana...

Goffre cu dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 22 Feb 2014

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, mixand amestecul in continuu la viteza mare a mixerului. Urmeaza sa punem praful de copt si putina sare, mai mixam putin. Micsoram viteza mixerului, adaugam cate putin lapte si faina pana...

Baclava

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Prajim nuca intr-o tigaie de teflon,o lasam la racit apoi o trecem prin robot. Foile de placinta trebuie sa fie decongelate complet pentru a nu se rupe. Ungem tava cu putin ulei, asezam o foaie de placinta pe care o ungem de asemenea cu ulei. Repetam acest lucru pana suprapunem 5-6 foi de...

Afisate 211 - 240 din 339 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]